Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudástár

Cikkek

A Kúria állásfoglalása a kisértékű perek szabályainak változásához

A folyamatban lévő kisértékű perek számára tekintettel iránymutató megoldási javaslatok kidolgozása vált szükségessé annak figyelembevétele mellett is, hogy 2018. január 1. napjától új polgári perrendtartás lép hatályba.

 
2017.06.15 | Menüpont: Tudástár

Jogorvoslati lehetőségek a végrehajtási eljárásban

A különböző szolgáltatók, pénzügyi intézmények tartozás esetén gyakran küldenek az ügyfeleknek olyan fizetési felszólítást, amelyben végrehajtási eljárást helyeznek kilátásba. Ez azonban sok esetben nincs így.

 
2017.06.06 | Menüpont: Tudástár

Gyakorlatgyűjtemény közösségfejlesztőknek

A tagozatok életre hívásának egyik legfontosabb célja éppen az volt, hogy az évtizedek alatt felhalmozott tudás- és tapasztalattőkét rendszerezzük, áttekintsük a megszületett és a mai napig releváns szakmai eredményeket, s felhasználóbarát formában meg is osszuk ezeket kollégáinkkal, a társszakmák képviselőivel és az érdeklődő laikusokkal.

 
2017.06.02 | Menüpont: Tudástár

Ingoványos talaj - a nem vagyoni kártérítés

Az okozati kapcsolat megállapítása szempontjából figyelembe kell venni a károkozó belátási képességét, vagyis azt, hogy előre láthatta-e a magatartása következményeit.

 
2017.05.20 | Menüpont: Tudástár

Házastárs, vagy adóstárs?

Sokan vetik bele magukat nagy lendülettel egy-egy reményteljesnek tűnő vállalkozásba, alapvetően azért, hogy ne csak maguknak, hanem a családjuknak is mindenük meglegyen.

 
2017.05.12 | Menüpont: Tudástár

Családjogi kérdések a Transz emberek életében

Számos tanulmány támasztja ma már alá azt, hogy kiegyensúlyozott érzelmi talajon álló szülő-gyermek kapcsolat esetén a szülő nemi identitásának felvállalása nem okoz olyan problémát a gyermek számára, amely feloldhatatlan lenne. 

 
2017.04.27 | Menüpont: Tudástár

Jó helyen van a fiókban a végrendelet?

Rengeteg végrendelet végzi a fiókok mélyén és soha vagy csak hónapokkal a hagyatéki eljárás lezárását követően kerül elő. Ez utóbbi számos galibát okozhat: a hagyatékátadó végzés szerinti örökösök addigra az örökséget már eladták, lelakták, a pénzt elköltötték, vagy eszük ágában sincs átadni azoknak, akiket a végrendelet megnevez.

 
2017.04.11 | Menüpont: Tudástár

Lakcím Napló az AVM-től

A lakcím nélküliség és a lakcímbejelentésből adódó nehézségek a lakhatási válság egyik  egyre jobban látható, százezrek életét megkeserítő következménye. Az, hogy valaki nem tud bejelentkezni oda, ahol lakik, nagyon súlyos következményekkel járhat arra, hogy mennyire tud élni állampolgári jogaival és milyen – amúgy neki járó – szolgáltatásokból és ellátásokból esik ki.

 
2017.04.09 | Menüpont: Tudástár

Hibásan elkészített végrendeletek

Tipikus, érvénytelenséget okozó hiba, hogy nincsenek számozva az oldalak vagy nincs minden oldal aláírva, valamint hogy olyan tanúval - például közeli hozzátartozóval - íratják alá a végrendeletet, aki maga is örököl, így vele szemben hatálytalan lesz az irat. 

 
2017.03.31 | Menüpont: Tudástár

A gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak együttműködése a hatályos jogszabályok alapján

A gyermek és családja érdekeit szem előtt tartva fontos, hogy minden szereplőtől megkapják a megfelelő segítséget, ehhez hatékony együttműködés szükséges. Ennek feltétele a szereplők szakmai feladatainak és felelősségének meghatározása és tudatosítása, valamint egymás kötelezettségeinek és lehetőségeinek kölcsönös ismerete. A hatékony gyermekvédelem alapja a gyermek jogainak és érdekeinek érvényesítése, és az ehhez leginkább célravezető megoldás kialakítása.

 
2017.03.18 | Menüpont: Tudástár


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 15
Összes: 1788356
30 nap: 32829
24 óra: 787