Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Psziché

Cikkek

A bizonyítvány miatt is eltűnhet a gyermek

Ne lehetetlenítsük el gyermekünket, ne szorítsuk sarokba, ne büntessük és ne fenyegessük meggondolatlanul, mert ennek szökés vagy egyéb tragédia lehet a következménye.

 
2017.06.20 | Menüpont: Psziché

A kritika megfogalmazása és fogadása

Ha a kritika kinyilvánítása közben hangoztatjuk azt, hogy milyen pozitív érzelmek fűznek a kritizált személyhez, azzal a támadás élét elvehetjük a megfogalmazás során.

 
2017.06.16 | Menüpont: Psziché

Egy nő sohasem lehet igazi apja a gyermekének

A lányok és a fiúk egy ép, egész családban, az apa és az anya, nő és férfi jelenlétében képesek elsajátítani a nőies és a férfias viselkedést. A nőnek férfire van szüksége, és a férfinak nőre. A gyereknek apára és anyára.

 
2017.06.05 | Menüpont: Psziché

Az elköteleződni képtelen nők

A nők nagy számban félnek attól, hogy a házasság csapda lesz a számukra, ám ehhez a félelemhez más félelmek is csatlakoznak. Ezek a más típusú félelmek viszont arra ösztönzik a nőt, hogy mégis vállalja a rizikót, és megkísérelje az elköteleződést.

 
2017.06.05 | Menüpont: Psziché

Miért nehéz pozitívan gondolkodni?

Az egyetlen dolog, ami felett korlátlan hatalmunk van, a saját gondolkodásunk, és a lelki életünk. Eldönthetjük, hogy önkorlátozó, hátráltató gondolatokkal, vagy felemelő, előrevivő gondolatokkal foglalkoztatjuk az elménket. 

 
2017.06.05 | Menüpont: Psziché

Szeretetre hivatkozva megkeseríteni egy gyermek életét

Egyesek tudatosan, mások tudat alatt, az általuk okozott kárt fel sem ismerve simán felhasználják a gyereküket saját céljaik elérésére. 

 
2017.05.29 | Menüpont: Psziché

Párkapcsolat AS férfival

A párkapcsolatokban az AS férfiak egyenesek, lojálisak, nagyon keményen dolgoznak, ám a gyengédséget nem képesek sem kimutatni, sem elfogadni. 

 
2017.05.28 | Menüpont: Psziché

Mitől válik egy szülő hitelessé?

Milyen mondatok segíthetnek, és melyek azok a fordulatok, amelyeket mindenképpen mellőzzünk egy-egy kényes nevelési helyzetben?

 
2017.05.23 | Menüpont: Psziché

Kötelező menni az anyóshoz a gyerekkel?

Vegyük tudomásul, hogy a különböző családtagjaink, még ha nem is mindig kellemesek számunkra, a családunkhoz tartoznak, és abban kell treníroznunk magunkat, hogy elviseljük őket, és ennek kell a lehető legjobb, legegyszerűbb módját megtalálni, ami a legtöbbször a már emlegetett „higgadt közöny” és a gyerekünk felé mutatott fokozott kedvesség.

 
2017.05.20 | Menüpont: Psziché

Miért olyan nehéz túllépni a szakításon?

A szerelem eufórikus állapot, amennyiben viszonozzák, függőségi állapottá válik, amíg tart, és ha elhagy a szerelmünk, rettenetes fájdalomban fixálódunk. A szerelmi szenvedély nehezen kontrollálható, torzítja a valóságot, megváltoztatja a személyiséget, az önkontroll elvesztéséhez vezet.

 
2017.05.17 | Menüpont: Psziché


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1788353
30 nap: 32831
24 óra: 787