Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önkormányzat

Cikkek

Már az óvodában is buktatnak?

Visszatartják a 6 éves tanköteles gyerekeket az óvodák, nem engedik őket iskolába járni. Ha nincs elég férőhely a körzeti iskolában, akkor visszaküldik a tanköteles gyermeket az óvodába! 

 
2017.05.05 | Menüpont: Önkormányzat

Kormányzati átszervezések következtében elvesző állami támogatások

„Bürokráciacsökkentés” néven hirdette meg a kormány azt a programját, amellyel minden közigazgatási hatáskört lassan a járási hivatalokhoz fog utalni (miközben az államtitkárok, helyettes államtitkárok, és hivatalossá tett, szeretői pozíciók száma az egekbe szökkent – a hivatalos utakéval együtt). A tény ettől még tény marad: minden elbírálási jog a járási hivatalokhoz került.

 
2017.04.15 | Menüpont: Önkormányzat

Kilakoltatás mindenáron

A kilakoltatás annyira fontos és sürgős volt az önkormányzatnak, hogy ahelyett, hogy adtak volna egy utolsó esélyt a megegyezésnek, karhatalom igénybevételével bontották fel az önkormányzat volt bérlőjét védő aktivisták élőláncát. Ennek során, a rendőrség gondatlansága miatt az egyik aktivista alkarja elrepedt.

 
2017.04.09 | Menüpont: Önkormányzat

Méltányosság helyett kilakoltatás

F. E. azzal a feltétellel költözhetett be 2015 végén egy kicsi újpesti szociális bérlakásba, hogy a rendkívül rossz állapotú, penészes lakást felújítja. Amíg volt munkája, mintegy félmillió forintot költött a lakásra, de sajnos a fürdőszobára nem maradt elég pénze. Közben eltörte a kezét, ami miatt elvesztette munkáját, hátralékot halmozott fel, aminek nagy részét hiába tudta törleszteni végül, az önkormányzat nem hosszabbította meg a szerződését.

 
2017.03.15 | Menüpont: Önkormányzat

Nyílt levél az Újpesti Önkormányzat vezetőinek: ne legyen kilakoltatás!

A lakást 2015 végén egy éves szerződéssel és jelentős felújítási kötelezettséggel kapta meg. Ez a széles körben elterjedt gyakorlat azt jelenti, hogy az önkormányzatok úgy adják ki teljesen lerobbant állapotú lakásaikat, hogy a leendő bérlő vállalja a sokszor igen jelentős felújítási munkák elvégzését, aminek az értéke gyakran a több százezer forintot is eléri. F. E. mintegy félmillió forintot költött arra a lakásra, amiből jövő héten az önkormányzat ki akarja lakoltatni - mégsem tudott maradéktalanul eleget tenni a felújítási kötelezettségének, mivel a fürdőszobára már nem maradt pénze. 

 
2017.03.09 | Menüpont: Önkormányzat

Mindenki segítsen, mindenki figyeljen!

Az ombudsman javasolja, hogy az állami és önkormányzati szervek fordítsanak még több figyelmet a jelzőrendszer működésére, szükség esetén pedig hozzanak létre figyelőszolgálatot. Az állam életvédelmi kötelezettségének teljesítése érdekében, hogy az állam és önkormányzatok használják fel valamennyi rendelkezésükre álló eszközt és fokozottan működjenek együtt a közszolgáltatást végző szervekkel és a civil szervezetekkel.

 
2017.01.07 | Menüpont: Önkormányzat

A szülők lakcímproblémái miatt a gyermekek szenvednek joghátrányt

A járási hivatalok eljárása gyakran nem jogszabályszerű, a gyakorlatban nem mindig fogadják el a teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt bérleti szerződéseket a szállásadó hozzájárulásaként, noha a jogszabály ezzel kapcsolatban világosan rendelkezik. A járási hivatalok számára a lakcímbejelentési eljárás tárgyában egyértelmű állásfoglalás kiadására, valamint az ügyintézők azonnali és átfogó képzésére van szükség.

 
2016.11.07 | Menüpont: Önkormányzat

Szerződést szegett az önkormányzat, mégis a család kerül utcára

A cserelakás olyan rossz állapotban volt, hogy Vilmosék nem tudtak beköltözni. Hogy a gyerekekkel együtt beköltözhessenek, kénytelenek voltak felújításokat végezni a lakáson, mivel abban nem volt fűtés, a parketta beszakadt a gyerekek alatt, a villanyhálózatot is át kellett húzni. Havi lakbért a lakás hibái ellenére egy összkomfortos lakás után fizették Vilmosék. A lakásra költött kiadásaikat az önkormányzat nem volt hajlandó beszámítani a lakbérbe. Hiába költöttek a cserelakásra, mivel az nem volt beköltözhető, egyszerre két helyen kellett a számlákat fizetniük, emiatt tartozásokat halmoztak fel.

 
2016.11.07 | Menüpont: Önkormányzat

Aktivisták akadályozták meg a 7 gyermekes család kilakoltatását

Mint a helyszínen megtudtuk, a civilek nem is a rendezés ellen, hanem az emberséges eljárásért állnak ki. A dolgozó, felhalmozódott tartozásának csökkentéséért küzdő Bogdán Lászlóné helyzete szerintük kritikus, nem is vitatták, hogy jelentős tartozást halmozott fel, de ennek az az oka, hogy a kisgyerekeivel otthon maradva nem dolgozhatott, külön élő férjére évek óta nem számíthat. Az utóbbi években, mióta a kicsik már iskolások, már közmunkásként dolgozhat, törleszti is a keresetének felét elvivő részleteket a tartozásból. A gyerekei szorgalmasan tanulnak, a legnagyobb már dolgozik is kőművesként, besegít a család fenntartásába.

 
2016.10.19 | Menüpont: Önkormányzat

Miért zárnak be az önkormányzati óvodák nyáron?

Az óvodában nincs nyári szünet! Mit esznek az ingyenes étkeztetésre jogosult óvodások, amikor az önkormányzat bezárja az óvodát? Hová kerül az étkeztetési normatíva? Szülői panaszok jelzik, hogy az óvodapedagógusok szabadságolására hivatkozva az önkormányzati fenntartók hetekre, hónapokra bezárják az óvodákat, ami súlyos törvénysértés.

 
2016.08.15 | Menüpont: Önkormányzat


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 15
Összes: 1788354
30 nap: 32831
24 óra: 787