Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvajánló

Cikkek

Mesélő Budapest - gyermekeknek szóló városkalauz

A Mesélő Budapest egy családi útikönyv, de akár hétköznapi közlekedés vagy épp osztálykirándulások alkalmával is élvezettel lapozgatható. 

 
2017.06.04 | Menüpont: Könyvajánló

Kamaszkor körül ....

Amíg változik a kamasz a szélsőségek között, addig nincs baj. Akkor van probléma, ha megreked valamelyik szélső állapotban.

 
2017.05.29 | Menüpont: Könyvajánló

Szárnyakat adni

Manapság a lelkiismeretes szülő állandóan szorong: vajon milyen hibákat követ el, mit ront el a gyereke nevelésekor?

 
2017.05.03 | Menüpont: Könyvajánló

A nehezen nevelhető felnőtt

Tudomásul kell vennünk, hogy a közélet minősége közvetlenül hat gyerekeinkre, ifjúságunkra. No meg a felnőttekre. Hogy milyen lesz a jövő társadalma, az egyáltalán nem független, sőt oki összefüggésben van a közélet, ha úgy tetszik a „politika”, vagyis a politikusi garnitúra emberi minőségével.

 
2017.05.02 | Menüpont: Könyvajánló

"Rendszerint a mélységben rejlik a való ...." - az öntudatos gyermekek

Egy kolbászgyárnak tekintem-e az iskolát, ahol elöl betöltöm a gyereket, és hátul kijön a méretre vágott alattvaló, vagy pedig azt mondom, hogy minden gyermeket ahhoz akarok hozzásegíteni, hogy kibontakoztassa, amit magával hozott, a maga és a társadalom legnagyobb hasznára, kibontakoztassa mindig egyszeri, egyedi és rejtélyes individualitását, – mint általában a demokráciák iskoláiban.

 
2017.04.22 | Menüpont: Könyvajánló

Érzelmileg éretlen szülők felnőtt gyermekei

Érzelmileg éretlen szülők mellett felnőni magányos tapasztalat. Az ilyen gyerekek érzelmi szükségleteit nem vagy csak részben elégítették ki, érzéseiket nem vették eléggé figyelembe, vagy kifejezetten elutasították azokat. 

 
2017.04.14 | Menüpont: Könyvajánló

Szeretettel sebezve

Miért követem el ugyanazokat a hibákat, amelyeket a szüleim is elkövettek? Miért sikertelenek a kapcsolataim? Hogyan válhatok jobb szülővé, elfogadóbb gyermekké, megértőbb partnerré? Mi jellemzi a borostyán, a szülősítő, az idomár, a jó fej, a mártír, az üveghegy, a szuperszülő, az agresszor, a bátorító szülői viselkedést?

 
2017.04.08 | Menüpont: Könyvajánló

Igazságügyi gyermekpszichiátria

A kötet kitér az ún. szülői elidegenítés problémájára, amikor egyik szülő a gyermekét igyekszik elidegeníteni a másiktól, annak befeketítésével, annak reményében, hogy a gyermekelhelyezési perben ez az ő oldalára billenti a mérleg nyelvét.

 
2017.04.08 | Menüpont: Könyvajánló

A PAS rejtélye

Nincs házasság kisebb-nagyobb viták nélkül. A szülők azonban gondossággal, odafigyeléssel óvhatják gyermekeik lelki békéjét, ha nem vonják be őket a veszekedésbe, és nem kényszerítik a kicsiket választásra anya és apa között.

 
2017.04.08 | Menüpont: Könyvajánló

Megrendelhető - A Bántalmazottak igazsága

Takács Hajnal új könyve a bántalmazást túlélő nő önterápiás értékű kitárulkozása, ugyanakkor felhívás és kiáltvány az erőszak ellen. A bántalmazottak érdekeinek védelmében Hajnal nem tűr ellentmondást: ahhoz, hogy az elesetteket meg tudjuk védeni, szemléletváltásra van szükség mind az egyén, mind a jogrendszer szintjén. Végre konkrét tanácsokat is kapunk, hogyan viszonyuljunk a közvetlen környezetünkben élő bántalmazottakhoz ‒ a súlyos téma ellenére az írást végigkíséri az élet szeretetébe vetett hit és a segítő szándék.

 
2017.02.17 | Menüpont: Könyvajánló


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 15
Összes: 1788357
30 nap: 32829
24 óra: 785