Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kormány szerint nem fontosak a hallgatók

diploma.jpgA 2018. évi költségvetési törvény szerint Magyarország Kormánya számára nem fontosak a felsőoktatási hallgatók és nem érdekes, hogy milyen körülmények között töltik mindennapjaikat.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája több alkalommal is jelezte, hogy alacsonyak a felsőoktatási hallgatók ösztöndíjai, hiszen azok az elmúlt 10 évben nem emelkedtek semmit. Kutatással támasztotta a szervezet alá a hallgatók rossz helyzetét, majd javaslatokat dolgozott ki a rendszer átalakítására, hogy jobb, igazságosabb, hatékonyabb legyen az elosztási rendszer – a bíztató tárgyalások után azonban azt látjuk, hogy mégsem fontosak a felsőoktatási hallgatók a Kormány számára!

A felsőoktatáson belül minden szereplő üdvözölte az Országos Kollégiumfejlesztési Stratégiát, hiszen ez egy előremutató program, melynek létjogosultságát – a Stratégiában is hivatkozott – felméréseink is alátámasztják. Fontossága ellenére mégis az olvasható ki a költségvetésből, hogy a Kormány számára nem fontos, hogy a hallgatók hol élnek, milyen körülmények között töltik mindennapjaikat!

Májusban elindított országos hallgatói fórumsorozatunk, a #Jövőkép Program során is csak újabb megerősítést kaptunk abban, hogy ezeken a területeken minél előbbi előrelépések szükségesek, ugyanis eddig minden fórum során top témákként szerepeltek az ösztöndíjak és a kollégiumok fejlesztésének égető szükségessége.

A #Jövőkép Program összegzését hamarosan nyilvánosságra hozzuk.

Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája - OS

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1788353
30 nap: 32836
24 óra: 787