Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Iskola

Cikkek

Aki gondolkodik, az elveszett ...

Fiatalok tízezrei és szüleik döbbenek majd rá, hogy a középfokú tanulmányok elvégzése után, továbbtanulási esélyek lényegében nincsenek, a szakmai tudás hiányosságai miatt pedig még a választott szakmában való elhelyezkedés is bizonytalan.

 
2017.06.25 | Menüpont: Iskola

A kormány szerint nem fontosak a hallgatók

Az olvasható ki a költségvetésből, hogy a Kormány számára nem fontos, hogy a hallgatók hol élnek, milyen körülmények között töltik mindennapjaikat!

 
2017.06.16 | Menüpont: Iskola

Miért akarnak képzetlen társadalmat?

Önmagában is hajmeresztő, hogy Orbán Viktor oktatási tanácsadója a gazdasági siker útját gimnáziumok bezárásában látja.

 
2017.06.10 | Menüpont: Iskola

Így majd keményebben képzi őket az élet ....

A tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztése nem fontos a pedagógiai szakszolgálat számára. Ezek a gyermekek vagy fejlesztik saját magukat, vagy lehúzzák magukat a süllyesztőben. 

 
2017.06.07 | Menüpont: Iskola

Miként lesz a tanulási zavar diagnózisa stigma?

A fejlesztési óraszámokat, szakembereket és a fejlesztés típusát is diagnózishoz rendelő – azaz egyetlen faktorra, a diagnózisra standardizáló – központosított rendszerben, ahol ráadásul az egyénre szabott foglalkozás tervezéséhez ennyire kevés a jogszabályi segítségnem működhet jól a fejlesztés.

 
2017.06.06 | Menüpont: Iskola

Nem ballaghat a fiam, mert segítségre szorul ....

A gyermekem 8 osztályos, végzős diák, nem kívánatos személy a saját ballagásán. Nincsenek erre szavak, józan ésszel fel nem fogható számomra. 

 
2017.06.06 | Menüpont: Iskola

A Taigetosz-törvény margójára

Aki eddig BTMN-el volt diszes, most állhat sorba a bizottságnál, hogy SNI-s legyen. Ha SNI-s gyerekkel akar az ember iskolát keresni, akkor felkötheti a gatyáját.... 

 
2017.06.04 | Menüpont: Iskola

Súlyosan alkotmánysértő a szakmai érettségik lebonyolítása

A diszkalkuliások nem tudtak élni a felmentésükkel a számításos feladatoknál, egyes kéttannyelvű képzéseken pedig más nyelven kellett érettségizni, mint amin a diákok készültek.

 
2017.06.02 | Menüpont: Iskola

A főiskolamentes ország

Augusztustól a Pető András Főiskola a Semmelweis Egyetembe olvad, ezzel pedig gyakorlatilag leáldozott az állami főiskoláknak.

 
2017.05.29 | Menüpont: Iskola

A helyzet több, mint elkeserítő az SNI gyermekek képzésében

Azokról a gyerekekről van szó, akik eleve rosszabb eséllyel, hátrányosabb helyzetből indulnak az életben. Akiknek több figyelemre lenne szükségük, hogy felnőttként teljes vagy legalábbis önálló (esetleg részben támogatott) életet tudjanak élni.

 
2017.05.24 | Menüpont: Iskola


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 13
Összes: 1788351
30 nap: 32838
24 óra: 787