Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pártfogói rendszer kiépítését javasolják gyermekintézményekben

A Perspektíva a Jövőért Alapítvány több éve érdeklődéssel kíséri figyelemmel az Alapvető Emberi Jogok Hivatala  gyermekvédelem terén tett erőfeszítéseit, hiszen tény, hogy az iskolán belüli erőszak és a gyermekek ellen elkövetett abúzus emelkedő tendenciát mutat.

Ezért Alapítványunk már  korábban is felvetette, hogy- az érdemleges eredmények az érintettek intenzív bevonásával lehetnének még sikeresebbek. Az Alapítvány szakemberei  egy pártfogói rendszer kiépítését javasolnának a gyermekintézményekben.

A kapcsolatlényege, hogy minden idősebb gyerek felelősséget "védnökséget" vállalna egy kisebb gyerek mellett.

A gyerekek között kialakított pártfogói rendszer megfelelő tartalommal látná el az iskolákban jelenleg is meglévő "Ifjúsági felelősi" munkakört is, hiszen-a fiatalok-  egymásnak könnyebben megnyílnak, így kevesebb  lesz a "látens " eset is. Ez a "kapcsolati rendszer"  azonban a megvalósítás során sok jó "hozadékkal járna".

A kialakult rendszer növelné a személyes példamutatást, kötelességtudatot, felelősségtudatot, és
közösségerősítő hatása is lenne, mert szorosabbá tenné a gyermekek összetartását és segítené az egyes társadalmi rétegek közötti integrációt is. A javaslat csatlakozhatna a rendszer tevőlegesen UNICEF Magyar Bizottság  Gyermekjogi Igazgatója javaslata szerint előadott  mentori" rendszerhez is.

Perspektíva a Jövőért Alapítvány - OS

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1804503
30 nap: 21391
24 óra: 607