Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Párkapcsolati erőszak retorzió nélküli megtételére buzdít a TV2

A 23 női civil szervezetből álló Női Érdek, a Patent, a NANE és a Nőkért Egyesület tiltakozik a TV2 valóságshowjában történtek és az csatorna első reakciója miatt. Felszólítjuk a TV2-t: ne adja adásba az erőszakoskodó férfit, vonja felelősségre szerkesztőit, és több alkalommal nagy nézettségű adásban foglalkozzon a nők elleni erőszak témájával az aláíró szervezetek érdemi bevonásával.

Az Éden Hotel április 25-i adásában a Gábor nevű játékos szexuálisan bántalmazta Nórát, fél órán át folytatta a szexuális cselekményeket a lány akarata ellenére. A készítők nem avatkoztak be az erőszakkísérletbe. Bár állítják, hogy kizárást eredményez az erőszakos magatartás, a műsor működtetői nem ismerik fel az erőszakot.

Nem gondolta senki a TV2-nél, hogy ezt a jelenetet ki kellene vágni az adásból. A TV2-nél fel sem merült, hogy ami a jelenetben történik, az felveti a bűncselekmény gyanúját és morálisan vállalhatatlan?

A nőszervezetek számára elfogadhatatlan és cinikus a TV2 első reakciója: csupán "csábítási kísérlet történt". Bár üdvözöljük, hogy a TV2 másnap beismerte, hogy hibázott, és belső eljárást indít az ügyben, ez azonban nem elég. Felszólítjuk a TV2-t: számoljanak be a nyilvánosságnak, hogyan tervezik a jövőben elkerülni a hasonló eseteket.

Az erőszak bagatellizálása,"csábítási kísérletként" való értelmezése miatt ugyanis nők ezrei hallgatják el az őket érő traumákat.

 

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1805294
30 nap: 21222
24 óra: 806