Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szegregáció a kormány és nem a jogvédők szégyene

Szégyenletes színjátékot játszott kormánypárti felkérdező és Balog Zoltán miniszter a Parlamentben a huszártelepi iskola ügyében, amikor a jogvédőket és a Demokratikus Koalíciót támadta. Érveik hamisak és álságosak.

Milyen döntési szabadsága van a szülőknek akkor, ha az önkormányzat megszüntette az iskolabuszt, amellyel a diákok eljuthattak más iskolába? Milyen szabadságuk van a közmunka és szociális ellátások miatt kiszolgáltatott szülőknek? Milyen kitörési lehetőséget jelent és milyen integrációs mintát szolgáltat az az iskola, ahova csupa hátrányos helyzetű diák jár? Milyen vallásszabadság az, amelyiknek jegyében a jó minőségű belvárosi egyházi iskolába nem juthatnak be a roma diákok, csak az elkülönített külterületibe?

Azt, hogy mi a valódi szándék, jól mutatja a KLIK elnökének nyilatkozata. Ebből teljesen világos, hogy a kormány a "társadalmi igényre" hivatkozva állami politikává kívánja tenni a szegregációt.

A bíróság is csak akkor számít, ha támogatja a szegregációt, Kaposvárott az elkülönítést megszüntető ítéletet egyszerűen nem hajtják végre.

A szegregáció már eddig is rendkívül nagy károkat okozott Magyarországnak. Ez a gyakorlat Európában teljességgel elfogadhatatlan, a Bizottság Csehország után múlt héten Szlovákia ellen is kötelezettségszegési eljárást indított ebben az ügyben. Nem kétséges, ha Orbánék így folytatják, rövidesen Magyarországra kerül a sor.

Niedermüller Péter EP képviselő, a DK alelnöke - OS

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 7
Összes: 1806431
30 nap: 20704
24 óra: 576