Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kormány akarata ellenére segíti a civileket

kek-sziv.jpgA civil törvény a kormány akarata ellenére segíti az érdemi munkát végző szervezeteket. A civil törvény vélemények szerint méltánytalan, megbélyegző hatású lesz, azonban ennek hatását valójában csak évek múlva tudjuk felmérni.

A kormányzati paranoia azonban visszafelé sülhet el: mivel a kormányzat és az állami cégek kizárólag a propaganda-civileket támogatják immár 7 éve, ezért minden érdemi és értelmes munkát végző társadalmi szervezetnek (NGO) külföldi forrásokat kell bevonzania. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy meg kell felelniük a nemzetközi sztenderdeknek, átláthatóan kell működniük és valós munkát kell végezniük.

A "külföldről támogatott szervezet" így az Orbán-korszakban egyet jelent a "valóban civil szervezet" és az "érdemi tevékenységet végző szervezet" fogalmával.

Kósa Sándor, a Demokrata Párt elnöke szerint: "Minden olyan szervezet, amely kizárólag az állami cégek és a kormányzat valamint a kormányközeli vállalatok támogatását élvezik, a törvénnyel elvesztették a nemzetközileg is elsimert ‘NGO’ státuszukat. Aki csak a rezsim propagandáját tolja, annak nem is kell más forrás a működéséhez, mint az adófizetők pénzéből ellopott milliárdok."

Online nemzeti konzultációt indít a Demokrata Párt, hogy kiderüljön, a magyar emberek támogatják-e az olyan társadalmi szervezetek munkáját, amelyek pénzt hoznak az országba, hogy építsék a közös jövőnket és meggátolják a korrupciót és az igazságtalanságot.

OS

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1788353
30 nap: 32833
24 óra: 787