Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


9 vidéki gyakorlóiskola elvételére készül a kormány

Az LMP szerint a gyakorlóiskolák értelmetlen elvétele a felsőoktatási intézményektől egyszerre jelent újabb csapást a pedagógusképzésnek és a vidéki felsőoktatási intézményeknek. Ezzel ugyanis a Kormány gyakorlatilag elismeri a vidéki felsőoktatási egyetemek és a hozzájuk kapcsolódó pedagógusképzés hanyatlását, hiszen a fenntartóváltással érintett iskolák mindegyike vidéki intézmény.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kilenc vidéki gyakorlóiskolát elvenne a jelenlegi fenntartójától és azokat a KLIK fennhatósága alá helyezné. Ez a döntés azonban jó eséllyel az ilyen jellegű intézmények végét jelentené, mivel csak egy autonóm és szabad környezetben érvényesülhetnek azok a hagyományok és szellemiség, amelyet a gyakorlóiskolák képviselnek.

A gyakorlóiskolák az ország legjobb eredményeit produkáló intézményei közé tartoznak. Ráadásul ezek az iskolák nemcsak a diákok, hanem a leendő magyar pedagógusok színvonalas képzése okán is rendkívül fontos feladatot látnak el. Sajátos szegmensét jelentik egyszerre a köznevelés és a felsőoktatás rendszerének.

Az elmúlt évek kormányzati döntéseink komoly szerepe van abban, hogy egyre inkább romlik a pedagógusképzés minősége, és lassan kilátástalan helyzetbe kerülnek a vidéki felsőoktatási intézmények. A gyakorlóiskolák elvétele egy újabb lépés a kormány által kijelölt hibás irányba.

Ikotity István országgyűlési képviselő - OS

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 12
Összes: 1804501
30 nap: 21391
24 óra: 605