Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Törvénymódosító javaslat az élettársi kapcsolat kiürítése ellen

szingliseg---marabu.jpgFodor Gábor benyújtotta azt a módosító indítványt, mely megakadályozná, hogy a költségvetési salátatörvényben a kormánypártok kiüresítsék a bejegyzett élettársi viszonyt.

A salátatörvényben elrejtett kormánypárti változtatásra a Magyar LMBT Szövetség hívta fel a figyelmet.

A fideszes törvényalkotó-gépezet nem először alkalmazza azt a módszert, hogy salátatörvényben rejt el az alaptémához nem illeszkedő, ám alapvető jogviszonyokat megváltoztató módosításokat, mint jelen esetben az élettársi viszonyról szóló egyetlen mondatot.

Ez a mondat, ill. a mondat egyetlen betűje azonban alkalmas arra, hogy elvegye az élettársi kapcsolatban élőktől azokat a jogokat, amely a házastársi kapcsolatban élőkkel azonos módon illették meg őket (öröklési jog, vagyonjog stb.).

Fodor Gábor módosító javaslata a tervezetthez képest a jelenlegi szabályozást tartaná életben. A Liberálisok szerint rendkívül sunyi és álságos az az eljárás, ahogy a Fidesz megpróbál alapvető jogokat korlátozni és Orbán Viktor világnézetéhez igazítva  diszkriminálni magyar állampolgárokat. - adta hírül a Magyar Liberális Párt.

A kormány sebtében hozzáfogott Orbán kirekesztő családpolitikájának végrehajtásához, amikor a költségvetést megalapozó törvényjavaslatban eldugva megszünteti a regisztrált élettársi kapcsolatban élő, különböző és azonos nemű párok jogi védettségét.

módosítás alapján innen kezdve ezeket a párokat bármikor, bármelyik törvényben meg lehet fosztani a házaspárokat megillető jogoktól.

A Demokratikus Koalíció elutasítja és felháborítónak tartja ezt a javaslatot, amelyik lehető teszi, hogy a fideszes többség kénye kedve-szerint diszkriminálja az általa nem kedvelt formában együtt élő párokat.

Határozott meggyőződésünk, hogy az államnak nincs köze ahhoz, hogy két felnőtt ember hogyan rendezi el a magánéletét, és hogy minden polgártársunkat egyenlő jogok illetnek meg szexuális orientációtól és az általuk preferált családmodelltől függetlenül. - tette hozzá Sebián-Petrovszki László pártigazgató, a DK LMBTQ munkacsoportjának vezetője és Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő.

OS

Fotó: Marabu

Kapcsolódó:

A kormány ideológiai alapon tesz különbséget család és család között - katt ide 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 8
Összes: 1806431
30 nap: 20705
24 óra: 577