Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szennyezett élelmiszerek a magyar családok asztalán

szennyezett-elelmiszerek-2008..jpgA kormánynak kötelessége, hogy megfelelő szabályozással a hatóságokon keresztül megvédje a lakosság egészségét az élelmiszerekben lévő veszélyes szennyezésektől. Míg a kormány csak beszél kettős élelmiszerminőségről az LMP részletes javaslatot vitt a parlament elé, de azt a Fidesz-KDNP nem támogatta.

Magyarországon továbbra is hiába bíznak az emberek abban, hogy tányérjukba nem kerülhet az egészségükre káros élelmiszer.

Ma Magyarország egyik legsúlyosabb problémája a lakosság rossz egészségi állapota, mely összefügg az elfogyasztott élelmiszerek minőségével és szennyezettségével. Hazánkban évente 30 ezer ember hal meg rákos megbetegedésben, ugyanakkor bizonyított tény, hogy a mezőgazdasági vegyszerhasználat összefügg bizonyos daganattípusok kialakulásával.

Az LMP ma elutasított országgyűlési határozati javaslata azt a célt szolgálja, hogy az emberek minél biztonságosabb és egészségesebb élelmiszereket vásárolhassanak. A 19 pontos javaslat orvosolta volna a hatósági hiányosságokat és lépéseket tartalmazott az élelmiszerek minőségének javítása érdekében szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

A kormányt közvetlen felelősség terheli a nagyszámú rákos megbetegedésért, mert csak az kerül a magyar családok asztalára, amire a kormányzat engedélyt ad - és ezek között jócskán található egészségre kockázatot jelentő alapanyag.

A Fidesz-KDNP továbbra is kiszolgáltatja a magyar fogyasztókat a vegyipari lobbinak és az élelmiszer-szabadkereskedelemnek.

Sallai R. Benedek, országgyűlési képviselő - OS

Az LMP határozati javaslatának szövege ide kattintva olvasható.

 

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 12
Összes: 1804501
30 nap: 21391
24 óra: 605