Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú a bevándorló gyermekek helyzetéről

A bevándorlók egyre nagyobb hullámával együtt egyre több gyermek is érkezik országunkba. Nyitrai Imre helyettes államtitkár nyilatkozata alapján eddig 247 gyermek érkezett 34 férőhelyre. A kormány 30 millió forintos gyorssegélyt utalt át a Fóti befogadó intézmény számára további szakemberek felvételére, épületek megfelelő minőségű átalakítására. Tudjuk, hogy ennyi pénz erre a célkitűzésre messze nem elegendő.

Hová kerülnek ezek a gyermekek? Mi lesz a további sorsuk, akkor, amikor idegen országba érkeztek, idegen kultúrába, idegen nyelvet beszélő emberek közé. Hogyan tartják ezt követően a kapcsolatot a szüleikkel? Miért jelentheti ki egy helyettes államtitkár, hogy a hazánkba vándorolt gyermekeket Magyarország kormánya a szülők írásbeli nyilatkozata nélkül is örökbe adhatja? A kormány megoldásként könyveli el, hogy a menekült gyermekek nevelőszülőkhöz kerüljenek elhelyezésre. Nagy kérdés: hogyan fog kommunikálni a menekült gyermekkel a nevelőszülő, a nevelőszülői tanácsadó, vagy a gyermekvédelmi gyám? Mindhárom szakembert azonnal nyelvismeretre oktatják, vagy a tolmácsokat is kihelyezik a gyermekkel együtt a nevelőszülőkhöz? Azonos nyelv használata nélkül hogyan gondolja a kormány az örökbefogadhatóságot?

A kérdések sora végtelen. Az ENSZ Nemzetközi Gyermekjogi Egyezménye nem részletezi a menekült gyermekek jogi státuszát a befogadó ország szempontjából. Egy dolog azonban biztos: menekült gyermek ki nem utasítható a befogadó ország részéről. Mi lesz velük, hová kerülnek, ki fogja biztosítani az ő jogaikat, hogyan fogják őket megérteni, és hogyan fogják magukat megértetni egy idegen államban, idegen emberek között, szülők nélkül? Varga Péternét, az Aquila Párt elnökasszonyát kérdeztem.

  • Mit gondol a hazánkba bevándorló, menekült gyermekek jogi státuszáról?
  • Gyermekeket nem lehet kiutasítani, és nem lehet szüleitől elválasztani. Nagyon fontos volna megtudni, miért menekülnek? Vallási okokból? Háború elől? Megélhetési lehetőségként a szociális szegénység elől? A család anyagi tőkéje a gyermek. Elsősorban a szülők kötelessége nevelni, és felnevelni őket. A hozzánk vándorló népek kötődése a gyermekhez igen erős, a saját kultúrájuk ezt diktálja nekik. A mi kultúránkat nem ismerik, ugyanúgy mi sem ismerjük az övékét. Így minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy a menekült gyermekek együtt maradhassanak a szüleikkel. nem szeretnék párhuzamot vonni a romák-arabok-bevándorlók között, az összefüggést mégis az ő saját kultúráikban látom, ahol igen erős a családi kötődés a gyermekhez. Ők ennek okán erősen abortusz ellenesek, viszont azt kell, mondjam, deviáns elemeket nevelnek a társadalom számára, a fogadó ország kultúráját és a társadalom követelményeit nem véve figyelembe.

Nem tudjuk, hogy a menekült gyermekekre melyik ország jogrendje is vonatkozik, tehát, ha nagyobb gyermekről beszélünk, aki esetleg olyan cselekményt követ el, amelyért felelősségre lehet, felelősségre kell vonni, nem tudhatják a magyar hatóságok, hogy a magyar, vagy az állampolgársága szerinti ország jogrendje alapján járhatnak-e el velük szemben. Ugyanígy nem tudhatjuk, hogy pl. a kormány által emlegetett örökbefogadás esetében melyik ország jogrendje szerint kell eljárnia a gyermekvédelem rendszerének. Tartok attól, hogy a két jogrend párhuzamos alkalmazása olyan helyzetet fog okozni a menekült gyermekek életében, ahol a két bába között maga a gyermek fog elveszni.

 

  • Mi a véleménye a bevándorlók egyre nagyobb számáról, az elhelyezésük szűkösségéről, és az ellátásuk állam általi biztosításáról?
  • Magyarországon a szegénység nagy, és egyre gyorsabb ütemben növekszik. Hazánkba szintén nagyon szegény, és többségében képzetlen, szakképzés nélküli emberek érkeznek. Ily módon úgy tűnik, a bevándorlók feltétel nélküli befogadásával tovább züllesztjük a hazai szegénységet. Ha csak a számukat nézzük, láthatóvá válik, hogy ez már szinte népvándorlás. Az már tőlünk, a mi felfogó képességünktől jóval messzebb mutat, hogy ezt a modernkori népvándorlást ki, miért indította útjára, hiszen úgy tűnik, ezt a helyzetet mesterségesen generálták. A tömeges népvándorlás kérdése nem lehet véletlen, sosem volt az, azt mindig politikai-, vagy gazdasági háttér érdekek mozgatták. A hazánkban élő szegény családok ellátását sem képes az állam a megfelelő módon és szinten ellátni, ennek tetejében még abból a kevésből is elvesznek a hozzánk érkező tömegek számára. Az viszont, amit tőlük elvesznek, a bevándorló néptömegek számára nem elég. Nincs ez így jól.

Nem beszélhetünk megélhetési bűnözésről akkor, amikor a bevándorló a saját, vagy gyermeke számára, azért, mert éhes, leszedi a magyar gazda gyümölcsfájáról a gyümölcsöt, csak annyit, és csak azért, hogy ne haljon éhen. Ezt a Biblia is megengedi, sőt, érdeknek tartja. Azt viszont már nem engedi meg, hogy letiporják a veteményeseket, rongáljanak, vagy esetleg személyek ellen támadjanak.

Arról, hogy a menekült gyermekeket intézetben helyezik el, azt kell mondjam, ez az állapot elkeserítő. Hiszen ezekben az otthonokban a gyermekeknek még csak minimális szabadságuk sincs. Napjainkra erősen jellemző, hogy még a vallásszabadságukkal sem élhetnek, hiszen a legtöbb ilyen intézményt ez, vagy az a vallás irányít. Ezzel az állam egy-egy vallást rákényszerít a gyermekekre úgy, hogy eközben nemcsak a gyermekekkel, de a szülőkkel is megutáltatják a vallást, és ezzel el is lehetetlenítik a vallás szabad gyakorlását. Az állam eladta az iskolákat az egyházaknak, így kényszerítve a gyermekeket egy-egy vallás gyakorlására. Sok esetben téveszmékkel oktatják a gyermekeket (tudom, hisz jómagam hittant tanítok), mintegy szektát alakítanak ki a gyermekek köré, így a gyermek világképe megzavarodik. A menekült gyermek, ha ezekbe az iskolákba bekerül, pl. a nevelőszülőtől, az ő vallásának nyomát sem fogja találni ezekben az egyházi iskolákban. Tehát nemcsak érteni nem fogja azt a nyelvet, amelyen oktatják, de az eddigi vallási világképének nyomát sem fogja találni.

Nézzük csak meg a KDNP-t. Ez a párt a legnagyobb ellensége Istennek. A kormány a megzavarodottság állapotában van – nemcsak a menekült kérdés kapcsán – ezáltal az emberek szemében hiteltelenné váltak a folyamatos a harácsolásaikkal. Ha pedig valaki hiteltelen és harácsoló, az bizony álszent. Egy keresztény párt pedig, ha álszent, nem lehet Isten barátja.

 

  • Jó megoldásnak tartja-e a menekült gyermekek nevelőszülőkhöz való elhelyezését, vagy az örökbefogadásukat, mint megoldási lehetőséget?
  • Semmi szín alatt nem választanám el a gyermekeket a szüleiktől. Jobb, gyorsabb, és olcsóbb megoldásnak gondolom, ha a bevándorló felnőtteket képeznénk ki nevelőszülőként, annak érdekében, hogy egyrészt a menekült gyermek a saját nyelvén, a saját kultúrájában, a saját vallása és hagyományai szerint nevelkedhessen. Másrészt pedig azért, hogy a menekült felnőtteknek azonnal munkát tudjunk biztosítani, és ne segélyezésből töltsék nálunk napjaikat. Ezzel együtt, ha a bevándorlók havi jövedelmet szereznek, az állam is bevételre tehet szert a munkabér adóvonzatának a befizetésével. Azt elképzelni sem tudom, hogy a szülő nyilatkozata nélkül örökbe adhatóak volnának ezek a gyermekek. Ezt egyedül úgy látom kivitelezhetőnek, ha családostól fogadják örökbe őket. Az örökbefogadás kérdését egyébként még az Alaptörvényünk sem részletezi a magyar gyermekek és szülők vonatkozásában, nemhogy a menekült státuszú állampolgárok kapcsán.

A gyermek nem egy megélhetési cikk, ezt a magatartást az AQP maximálisan elutasítja, az ember isteni érték, úgy is kell vele bánni! Célunk, hogy többé senkinek se lehessen csak a gyerekek nemzéséből megélnie, majd a gyerekeket neveletlenül a társadalom nyakába zúdítania. Antihumánus és Isten elleni vétek egy embert a világra hívni szeretet nélkül, csupán megélhetési érdekből, nekünk ez egy emberiség elleni bűntett.

  • Köszönöm az interjút.

 

D.

Előzmény:

Gondolatok a Magyarországra menekült gyermekek helyzetéről - katt ide

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 21
Összes: 1804276
30 nap: 21468
24 óra: 612