Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Átverés a kormány gyermekvédelmi törvényt módosító javaslata

igeret---demotivalo.jpgA sajtóban napok óta mást se hallani a kormánypártok részéről, mint hogy most már tényleg megoldják a gyermekéhezés problémáját. Az MSZP végignézte a kormány gyermekvédelmi törvény módosításáról szóló javaslatát, de a hangzatos kommunikáció mögött ismét csak hamis ígéreteket és hazugságokat találtunk. A javaslat egyáltalán nem azt tükrözi, amit a kormánypárti politikusok a médiában kampányolnak.

Tényszerűen:

1. A tervezet a szünidei étkeztetést nem minden szegénységben élő gyermek számára biztosítja, csak egy részüknek.

2. A tervezet szerint a szünidei étkeztetés csupán napi egy étkezést jelent. Ráadásul az államtitkári bejelentés szerint jövőre csupán másfél milliárd forinttal fordít többet a kormány az összes szünidei étkeztetésre, mint eddig.

3. A kormány javaslata szerint a rászoruló iskolás gyerekeknél az őszi, téli és tavaszi szünetekben elég lenne mindössze két munkanapon biztosítani az étkeztetést.

4. A most következő téli szünetre semmilyen megoldást nem tartalmaz a javaslat, mert először csak a jövő tavaszi szünetben kell alkalmazni az új szabályokat.

5. A három év alatti, intézménybe nem járó gyermekekkel nem foglalkozik a javaslat, pedig 83%-uk semmilyen intézménybe sem jár.

6. A hétvégi étkeztetés megoldása egyáltalán nem szerepel a kormány javaslatában, pedig Balog Zoltán nemrég arra is megoldást ígért.

Az MSZP már ezelőtt önálló törvényjavaslatot nyújtott be a gyermekéhezés felszámolásának érdekében. Ez nem csak a szünidei napokra írná elő a rászoruló gyermekek étkeztetésének biztosítását, hanem az év 365 napjára.

Mert egyetlen éhező gyerek sem lehet Magyarországon, kerül, amibe kerül.

Ez nem pártpolitikai kérdés, hanem a közös jövőnket meghatározó nemzeti ügy.

Bangóné Borbély Ildikó, a Népjóléti Bizottság tagja - OS

Fotó: Demotiváló

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 24
Összes: 1804281
30 nap: 21465
24 óra: 615