Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hiányos jogszabályok

Cikkek

Családbarát? Gyermekbarát? Tények - ÉSZ-érvek

Az ápolási díjat minősítsék át minimálbéres munkaviszonnyá, vagy minimálbéres foglalkoztatási jogviszonnyá.

 
2017.06.01 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Aggályos a családi pótlék folyósításának szüneteltetéséről szóló szabályozás

A jogi szabályozás nem kellően egyértelmű a jogalkalmazók számára, valamint aggályos, hogy a családi pótlék (iskoláztatási támogatás) szüneteltetésével kapcsolatos előírások jelenleg egységesen alkalmazandók-e a tankötelezettségüket iskolába járással, illetve magánytanulói jogviszonyban teljesítő tanulókra.

 
2017.05.31 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Sehol sem esik szó a gyermekjogokról

Nagyon kevesen tudják, hogy mik ezek, még a pedagógusok, a gyerekekkel foglalkozók sem tudják meghatározni őket. Az a baj, hogy erről sehol nincs szó, sem a médiában, sem a tanórákon, sajnos a hétköznapi gondolkodásban egyáltalán nincs benne. 

 
2017.05.30 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Petíció a civilekért

A civil szervezetek az állampolgárok önszerveződésének egyik legfontosabb terepét jelentik. Megmutatják, hogy polgárok vagyunk, nem pedig alattvalók. A sokszínű és erős civil társadalom éppen ezért a demokrácia mérőfoka. 

 
2017.05.18 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Visszaélnek az utánpótláskorú labdarúgó gyermekek jogaival

Az MLSZ 2016-tól hatályos Szabályzatában a Szövetség költségtérítés megfizetéséhez kötötte az utánpótláskorú gyermekek átigazolását, ezzel figyelmen kívül hagyta az érintett gyermekek jogainak érvényesülését, a Szabályzat bizonytalan tartalma pedig sérti a jogbiztonságot.

 
2017.05.16 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Elutasítják a cukorbeteg gyermekek közintézményi felvételét

Ezeket a gyermekeket azért nem fogadják szívesen az intézményekben, mert megijednek attól, hogy olyan tennivalójuk lenne, amihez kevésbé értenek: vércukor-szintet kellene mérniük, vagy inzulint kellene adagolniuk.

 
2017.05.12 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Nyugdíjas szövetkezet helyett rugalmas nyugdíjkorhatárt!

A Fidesz-kormány ismét egy olyan problémát próbál megoldani rendkívül rossz eszközzel, amit maga okozott ostoba döntéseivel. Az Orbán-kormány maga volt az, amely kiűzte, illetve kizárta a munkaerőpiacról a még munkára képes időseket.

 
2017.05.12 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Gödön a következményekkel szembesül a társadalom

Az, hogy valaki ön- és közveszélyes nem oka, hanem következménye azoknak az állapotoknak, amelyek a fogyatékos emberek nagylétszámú intézeteiben uralkodnak.

 
2017.05.05 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Szennyezett élelmiszerek a magyar családok asztalán

Ma Magyarország egyik legsúlyosabb problémája a lakosság rossz egészségi állapota, mely összefügg az elfogyasztott élelmiszerek minőségével és szennyezettségével. Hazánkban évente 30 ezer ember hal meg rákos megbetegedésben, ugyanakkor bizonyított tény, hogy a mezőgazdasági vegyszerhasználat összefügg bizonyos daganattípusok kialakulásával.

 
2017.05.04 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Véget ér, bár el sem kezdődött: a NAT társadalmi vitája

A sokkoló PISA-eredmények óta sok szó esik a kompetenciák fejlesztéséről is, és bár ezt az előző NAT is emlegette, a hatalmas átadandó tudásanyag miatt csak duma maradt, félő, hogy ez most is így lesz. A szakértők szerint minden a vitával, diskurzussal kezdődne, ez viszont már évek óta nincs.

 
2017.04.21 | Menüpont: Hiányos jogszabályok


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 13
Összes: 1788351
30 nap: 32844
24 óra: 787