Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hiányos jogszabályok

Cikkek

Mi működik rosszul a gyermekvédelmi rendszerünkben?

A bíróságok nem rendelkeznek azzal a szakemberhálózattal, akiknek a kompetenciája egyértelmű. Szégyen, hogy nincs egy ilyen csapat, akihez egyértelműen fordulhatna a szakma segítségért. Innentől a bíróság munkája is esetleges. Évekig elhúzódnak a tárgyalások. Mi ez, ha nem bántalmazás? 

 
2016.06.26 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Amikor vér folyik, akkor már késő .....

Idén a tavalyi hagyományteremtő alkalom után másodszor kerül sor az Angyalhír sétára. Az eseménnyel egy gyászoló édesanya, Seres Barbara szeretne emléket állítani mindössze hat hónapot élt fiának, akit az apja ledobott egy budapesti ház negyedik emeleti körfolyosójáról, majd utána ugrott. A megmozdulással célja egyúttal felhívni a nyilvánosság figyelmét arra, hogy a családon belüli erőszak áldozatai ma Magyarországon nem kapnak megfelelő védelmet.

 
2016.06.23 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Nincs meg minden törvényi feltétele hazánkban a gyermekbántalmazás megakadályozásának

Bár 2015-ben az Országgyűlés elfogadta az Európa Tanács gyermekek szexuális kizsákmányolása és szexuális zaklatása elleni egyezményét, minek alapján el lehetne járni a dömsödi kislányok szexuális megalázásának ügyében is. Ugyanakkor még mindig óriási hiányt jelent a magyarországi bántalmazásos esetek megelőzésében és felszámolásában az Isztambuli Egyezmény elfogadása.

 
2016.06.23 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Küszöbön a szociális Trianon

Észak-Magyarországon minden ötödik, Budapesten minden 16. gyermek legfeljebb nyolc osztályt végez el. Hozzá lehet tenni azonban, hogy nem csak roma, hanem magyar nemzetiségűek is osztoznak ebben a balsorsban. Az iskolarendszerből kihulló fiatalok közül a falvakban élők sokkal inkább nagyobb kockázatnak van kitéve, mint a városiak. De, az érintett korosztályban a 16 ezer fogyatékossággal élő fiatal közel egyharmada is legfeljebb alapfokú végzettséggel lép ki az oktatási rendszerből.

 
2016.06.22 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Az otthonszülés állami finanszírozásáról és érdemi választhatóságáról

A jogszabály a társadalmi igényt elismerve ugyan a kórházi szülések mellett választási lehetőséget kívánt engedni, de diszfunkcionális, ha a létrejött elvi lehetőség nem valódi alternatíva. A rendelet ugyanis külön is deklarálja, hogy a társadalombiztosítás nem támogatja az otthonszülést, és ez sok szülőt megfoszthatott a választás konkrét lehetőségétől akkor is, amikor ennek egyébként az anya vagy a születendő magzat egészsége, biztonsága szempontjából nem lenne kockázata.

 
2016.06.21 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A kivándorolt magyar fiatalok hazatelepülésükhöz nem vehetik igénybe a CSOK-ot

Elfogadhatatlan, hogy a külföldön született magyar gyermekek anyakönyvezése és társadalombiztosítása a magyar bürokrácia leterheltsége miatt továbbra is embertelen várakozást és nehézséget okoz. Elfogadhatatlan, hogy a magyar óvodai és iskolai rendszer nincs felkészülve a hazatelepülő családok gyermekeinek ellátására, színvonalas nyelvi felzárkóztatására. 

 
2016.06.17 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Több, és valódi szociális bérlakás kell!

A szociális bérlakás fogalmán nem azt értjük, hogy lerobbant, 1-2 millióért helyreállítandó lakásokat kínálnak fel szinte piaci lakbérért! Ha valaki segítségre szorul, nem tud ennyit kifizetni a lakhatásért, még ha a (közpénzekből) jól fizetett képviselők ezt tiltakozás nélkül el is fogadják! Ráadásul a valódi munkaerőpiacról kiszorult emberektől olyan közüzemi díjak megfizetését várják el, ami az igazi piacokon elképzelhetetlen. 

 
2016.06.15 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A Fidesz a nemi erőszakra szavazott

A DK vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a versenysportban előforduló bántalmazások és szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A Fidesz – ahogy már a kezdeményezés bejelentésekor – most is az erőszaktevők oldalára állt, még csak tárgysorozatba sem véve a fiatalok védelmére szánt vizsgálóbizottság ötletét.

 
2016.06.01 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Nyomtalanul eltűnt, regisztrált kiskorúak Magyarországon

Senki nem tudja, hogy valójában hány menekültgyerek tűnhetett el Magyarországon, de az elérhető adatok igen nyugtalanítóak: tavaly 8804 kísérő nélküli kiskorú menedékkérelmét regisztrálta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, közülük összesen 21-en részesültek a nemzetközi védelem valamilyen formájában, 30 kérelmet utasítottak el, a legtöbb kiskorú nem várta meg eljárása végeredményét és ismeretlen helyre távozott, a legtöbb gyerek a fóti és a hódmezővásárhelyi, kifejezetten az ő elhelyezésükre kialakított intézményből szökött meg.

 
2016.05.30 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A szegénység népbetegséggé vált

A KSH megfontolása politikai indíttatású: a szegénység "népbetegséggé" vált, amelyet nem kezelni, hanem csak statisztikailag eltüntetni akarnak. Tény, hogy eddig a létminimum alatt élők komoly sokaságot alkotnak: a Policy Agenda által 2015-re meghatározott 88 ezer forintnyi küszöbértéknél alacsonyabb jövedelemből él a magyar lakosság 41,5 százaléka.

 
2016.05.22 | Menüpont: Hiányos jogszabályok


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1807442
30 nap: 20745
24 óra: 717