Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hiányos jogszabályok

Cikkek

A nevelőszülő örökbefogadási szándéka - szakmai és etikai dilemmák

A szakmailag teljes mellszélességgel támogatott esetekben is legtöbbször sérül az örökbefogadási folyamat titkossága, például azért, mert a vér szerinti szülő azelőtt bejáratos volt a nevelőszülőhöz, akinek a szakmai kapcsolatokon át egyébként a lakcíme is könnyebben kiszivárog. Esetleg az ugyanott élő testvért továbbra is láthatásra hordják. Sokszor a hibásan, vagy átgondolatlanul szerkesztett határozatokból kerül a cím nyilvánosságra.

A többi ott nevelkedő gyermekek érdeke is sérülhet azzal, hogy mindenképpen megváltozik, átrendeződik az egyensúly a családon belül. A kivételezett helyzet egyben támadási felületté, a kollektív harag céltáblájává is válhat, ha a többi gyermekek sérelmezik, hogy őket miért nem fogadták örökbe.

 
2017.01.27 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Amikor mennél, de nincs hova ...

Mint közismert, Budapesten nyilvános vécét találni igazi kihívás, és az egyéb lehetőségek is szűkösek, ha valakire jártában-keltében rátör a szükség. Mindez fokozottan igaz arra, ha valaki négy kerékkel (vagy egyéb segédeszközzel) szeretne oda eljutni, ahová a király is gyalog jár.

 
2017.01.15 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Petíció az aktív életkorú rokkantakért

Miközben a magyar rokkantakat gyalázatos módon fosztották meg a rokkantsági nyugdíjuktól, miközben szülőtartást kaptak a nyakukba a rokkantak és kisnyugdíjasok felnőtt gyermekei, miközben szégyenteljes alku tárgya volt, hogy mekkora lesz a 2017. évi százalékos nyugdíjemelés, miközben a 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványok körül is zűrzavar uralkodott, aközben tízmilliárdokkal ajándékozunk meg ukrán nyugdíjasokat a magyar nyugdíjkasszából és a magyar adófizetők pénzéből?

 
2017.01.05 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A fogyatékkal élő gyermekeket Karácsonykor sem tiszteli a kormány

A Karácsony a család és a szeretet ünnepe. Azokban a családokban is így van ez, akik fogyatékkal élő, illetve SNI-s gyermekeket nevelnek. Náluk még több, még kézzelfoghatóbb az a szeretet és összetartás, amit egymásnak nyújtanak, nemcsak ünnepeken, de a hétköznapokban is. Még akkor is így van ez, ha a mindennapjaikat egyébként a jogalkotói hozzá nem értés miatti küzdelem megkeseríti.

 
2016.12.23 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Törvényt égettek a Kossuth téren - videóval

A résztvevők gyertyát gyújtottak és a demonstráción felszólalók három követelést fogalmaztak meg. Azt akarják, hogy az oktatásért felelős Balog Zoltán miniszter mondjon le, vagy Orbán Viktor távolítsa el a posztjáról január 31-ig. Ha ez nem törtéink meg, újra az utcára vonulnak.

 
2016.12.20 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Gondatlanságból elkövetett rendszerabúzus nem létezik ...

Magyarországon a gyermekeken elkövetett rendszerabúzus jogszabályilag, törvényileg megengedett. Így fordulhat elő az elkövetés csoportos alakzata (gyámügy-bíróság-rendőrség), és a cselekmény szándékossága is bizonyítható. Hiszen, ha nem segítenek a gyermeken, az pusztán a vak véletlen nem lehet. Gondatlanságból elkövetett rendszerabúzus nem létezik. Hiszen minden ember eldönti azt: segít, vagy nem segít egy bajban lévő, szenvedő gyermeknek. Olyan nincs, hogy ja, bocs, véletlenül nem segítettem, bár a munkaköri leírásomban a kötelező és azonnali segítségnyújtás szerepel. …. Maradjunk tehát annyiban: a gyermekek kárára elkövetett rendszerabúzus kizárólag szándékosan követhető el.

 
2016.12.19 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A hivatalok nem tudják kezelni a zaklatást, nem védik meg az áldozatot

Van egy kiskorú közös gyermek, akinek kötelező a kapcsolatot tartania a zaklatójával. Ezek a kapcsolattartások kétféleképpen telnek el: vagy a gyermekre zúdul minden, a zaklatóban felgyülemlett düh és harag, vagy pedig a gyermek kihallgatásra, és kényszerített vallomásbírásra kerül a zaklató által. Több ízben fordult elő, hogy a gyermek a gyámügyi ügyintéző előtt omlott össze, amikor megjelent a zaklató is a teremben. A gyermek, minden kapcsolattartás időpont előtt fizikailag reagál pszichés félelmére: folyamatosan magas lázas állapotot produkál.

 
2016.12.17 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Ha uniós pénzekről van szó, nem kell a civil szakértelem

Az intézetekben értelmi fogyatékossággal élő emberek élnek, ezért a kormányzatnak kötelessége érdemi módon bevonni a legnagyobb érdekvédelmi szervezetüket a kiváltási folyamat valamennyi szakaszába. Érthetetlen számunkra, hogy az elmúlt események ismeretében a tárca miért terjeszt a Kormány elé egy olyan hosszú távra tervezett dokumentumot, amely nem reagál az elmúlt időszak szakmai vitáira és miért nem egyértelműsíti az álláspontját különböző szakmai kérdésekben.

 
2016.12.16 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Szabályozzák a PAS elkövetését a büntetőjogi kódexben!

Szakmai inkompetencia esetén az elkövetőt (elidegenítő szülőt) támogatja a hatóság és bíróság. PAS mindig egy mentálisan beteg szülőhöz kapcsolódik, aki nagyon hozzáértő abban, hogy másokat megtévesszen, és a saját érdekében felhasználjon. Ennek érdekében gátlástalanul viselkedik. Nem csak a gyermek megtévesztésére képes, hanem a megjátszott áldozatszerepével a szociális munkásokat, orvosokat, pszichológusokat, bírókat is ki tudja használni a saját érdekeire.

 
2016.12.09 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Eltűnőben vannak az emberi jogok Magyarországon?

A sajtóhírek szerint Magyarországon legalább 100 évet kell várni meg az akadálymentesítés megvalósítására. A baj az, hogy még a határidőket is eltörölték ennek a megvalósításához. Ez esélytelenné teszi ezeket a betegeket arra, hogy normális életet éljenek. A sajátos nevelési igényű gyermekek esélyegyenlőségi jogai is sérülhetnek, azokat még jobban csorbítanák. Az Emberi Jogok Világnapján vajon kinek jutnak eszébe ezek  a jogfosztások?

 
2016.12.08 | Menüpont: Hiányos jogszabályok


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1807442
30 nap: 20745
24 óra: 718