Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hiányos jogszabályok

Cikkek

Kifizetetlen túlórák, pihenőidő nélküli munkahetek a törvényjavaslatban

A gazdaság versenyképességének javítására hivatkozó törvényjavaslat olyan szabályozás megengedésével kívánja ösztönözni a kollektív szerződések “elterjesztését" a munka világában, amely kifejezetten hátrányosan érinti a munkavállalókat, és amely ezért erősen ösztönöz a munkáltatói érdekeket szolgáló sárga szakszervezetek létrehozására. Amennyiben viszont a dolgozók a már megkötött kollektív szerződéseket nem akarják az új szabályozás szerint átírni, ez okot adhat a munkaadóknak a már kiharcolt kedvezmények felmondására.

 
2017.04.20 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Politikai pártok által támogatott civil szervezetek is léteznek

A "külföldről támogatott szervezet" kategóriához hasonló módon nyilvánosságot kellene biztosítani a "gazdasági szereplő által finanszírozott szervezetekre", illetve "a kormányzat által támogatott szervezetekre" vagy "politikai párt által támogatott szervezetekre" vonatkozó információknak is.

 
2017.04.20 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Az ápolási díj közel felét elviszi az utazási költség

A közös utazás alkalmával a “Hatósági igazolvány”, azaz a 90%-os utazási kártya (emelt családi pótlékhoz kötött) érvényes a gyermekkel együtt utazó kísérőre is. Azonban a kísérőnek ezekről a helyekről haza is kell jutnia, hovatovább a gyermekért az adott helyre érte is kell mennie! Amennyiben egyedül utazik, a fenti utazási kedvezmény már nem illeti meg, teljesárú jegyet kell vásárolnia a helyi járatokra. Egy teljesárú, tömegközlekedési havi bérlet ára pedig az ápolási díj 40%-át is elviheti.

 
2017.04.19 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Nemcsak az SNI, de a BTMN tanulók is rosszul járnak a tervezett módosítással

A javaslatkészítők az irodájukból úgy gondolják, hogy a sajátos nevelési igényű gyermek oktatását, nevelését minden további nélkül elláthatja egy nem erre a területre felkészült pedagógus. Határozott véleményünk, hogy ez nem így van. Bizonyára nem gondoltak bele abba, hogy ezeket a gyerekeket azért hívják sajátos nevelési igényűeknek, mert a nevelésük sajátos nevelést igényel.

 
2017.04.19 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Méltányos ápolási díjat!

Akinek nincs segítsége és tényleg ennyiből, illetve a súlyosan fogyatékos gyermek után járó magasabb családi pótlékból kénytelen eltartani a gyermekét és magát, annak végül be kell adnia a gyermekét egy bentlakásos intézménybe, hogy munkát tudjon vállalni.

 
2017.04.16 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A PAS célszemély sorsa a kirekesztés

A PAS induktor a gyermekek védelmét – elméletileg – szolgáló hatóságok segítségével akadályozza a kapcsolattartást. Mégpedig ezt nem elvétve teszi, hanem folyamatosan. Pótolva/pótoltatva nincs a kapcsolattartás, ily módon, előbb-utóbb a kapcsolattartások megszűnnek, a különélő szülő szép lassan kimarad a gyermeke életéből.

 
2017.04.15 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Mi baj lehet a PAS induktorral?

A PAS induktor betegségtudat nélkül él. És beteggé teszi ezzel a gyermekét is. Annak tudta, és belegyezése nélkül. A PAS induktor, a saját viselkedésének gyermekre gyakorolt káros hatását felmérni nem képes, így azzal sincs tisztában, hogy miként és hogyan jelent veszélyt a gyermekére.

 
2017.04.14 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Gyermekek egészsége, fejlesztése 2016.

2016-ban a fogyatékossággal élő gyerekek befogadó és minőségi oktatásának javításáért több szervezet és szakértő is felemelte a szavát, mivel minden 3. súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermek fér hozzá a (törvényileg előírt) fejlesztő neveléshez, oktatáshoz. Egy másik felmérés szerint a körülbelül 3200 tanköteles korú, halmozottan sérült gyerekre csupán 715 államilag finanszírozott fejlesztő neveléssel, oktatással foglalkozó férőhely van az országban. 

 
2017.04.12 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

Gyermekbántalmazás 2016.

A testi fenyítés és a gyerekekkel szembeni megalázó bánásmód 2005 óta tilalmazott Magyarországon, azonban ennek hatása a gyerekek jóllétére nehezen kimutatható. 2016-ban a témában nem készült átfogó jelentés vagy reprezentatív kutatás, hivatalos statisztika vagy adatgyűjtés pedig nem létezik. 

 
2017.04.12 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A gyermekek véleményének érvényesülése 2016.

A 2016 decemberében megszavazott módosítás azzal a kockázattal jár, hogy azoktól a szülőktől is elszakíthatják a gyerekeiket, akik nem veszélyeztetik őket, csak nem tudnak együttműködni az egészségügyi vagy oktatási intézmény munkatársaival. A jogszabály megváltoztatása önmagában nem jelent biztosítékot arra, hogy az alapellátásban dolgozók a munkájuk során elég körültekintően járnak el a veszélyeztető magatartás megelőzésében, jelzésében és kezelésében. Ezért fordulhattak elő 2016-ban (és korábban is) indokolatlan kiemelések (főleg a súlyos szegénységben élő és roma családok esetében). A tragédiák hátterében pedig az együttműködés problémáin túl a késedelmes vagy nem megfelelő (nem hozzáértő, nem eléggé intenzív vagy nem a problémákra irányuló) beavatkozás húzódik.

 
2017.04.12 | Menüpont: Hiányos jogszabályok


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807443
30 nap: 20745
24 óra: 716