Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hiányos jogszabályok

Cikkek

Egy olcsóbb cipő beszerzése is több hónapos projekt

Kordás László, a konföderáció elnöke hangsúlyozta: a létminimum-számítás számukra azért jelent fontos információt, mert a bértárgyalások során meghatározó, hogy mennyi pénzből lehet megélni. Úgy vélte, hogy a KSH ezért is szüntette meg a létminimum-számítását. Így hivatalosan nem derül ki, hogy a dolgozói szegénység hány embert érint, tehát mennyien keresnek kevesebbet a mindenkori létminimumnál. Az MSZSZ ezért döntött úgy, hogy maga végezteti el a számításokat.

 
2016.05.17 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A középiskola alternatívája: gyermekközmunka

Tavaly figyeltem fel arra, hogy cél lett a közmunka. Előfordul, hogy a szülő küldi a gyerekeket közmunkára, vagy mennek maguktól. Kamaszok, akik szeretnének szépen öltözni, szórakozni, ezt a szülő nem tudja finanszírozni, így ha saját lábra akarnak állni, nincs más lehetőség. Én is telepen születtem, tudom, milyen az itt szegénységben élők gondolkodása: ma legyen mit enni. Az, hogy három év múlva elvégzed az egyetemet és utána az megtérül, beláthatatlanul messze van.

 
2016.05.16 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A rokkantak képtelenek a váratlan kiadások megoldására

Azok, akik rehabilitációs és rokkant-ellátottak, a többségük 28-56 ezer Ft/hó összegből kénytelen élni, állapottól függően. A pénzellátásuk nem elég élelemre, gyógyszerre és lakhatásra sem, de, ha valami elromlik, attól Isten irgalmazzon.

 
2016.05.13 | Menüpont: Hiányos jogszabályok

A szexuális bűnelkövető ne foglalkozhasson gyermekekkel!

A fiatalkorúak védelme érdekében ma olyan törvényjavaslatot nyújtunk be, ami megakadályozza, hogy az erőszakos és szexuális bűncselekményeket elkövetők részt vegyenek orvosi, pedagógusi, sportedzői és gyermekgondozói szak-és felsőfokú képzésben. 

 
2016.05.09 | Menüpont: Hiányos jogszabályok | Hozzászólások: 0

Mitől is lesz jó ügyvéd egy jogász?

Ha ügyvéd készít el egy okiratot, az garantálja, hogy az okirat jó minőségű és hibáktól mentes lesz? Egy kis ügyvéd, aki például világéletében büntetőjogi ügyeket vitt, de nem dúskál a megkeresésekben, vajon visszautasítana-e egy polgári jogi szerződés megkötésére, átnézésére irányuló megkeresést? Szakvizsgája van, de vajon a megfelelő szakértelme is megvan?

 
2016.05.08 | Menüpont: Hiányos jogszabályok | Hozzászólások: 0

Országunkban minden negyedik gyermek szegény

2014-ben a gyerekek 41,5 százalékát fenyegette szegénység vagy társadalmi kirekesztettség, és négyből legalább egy gyerek volt kitéve a szegénység veszélyének. A 18 év alatti gyermekek körében a rendkívüli nélkülözés aránya 32,4 százalékkal a második legmagasabb volt az EU-ban.

 
2016.05.06 | Menüpont: Hiányos jogszabályok | Hozzászólások: 0

Törvénymódosító javaslat az élettársi kapcsolat kiürítése ellen

Határozott meggyőződésünk, hogy az államnak nincs köze ahhoz, hogy két felnőtt ember hogyan rendezi el a magánéletét, és hogy minden polgártársunkat egyenlő jogok illetnek meg szexuális orientációtól és az általuk preferált családmodelltől függetlenül.

 
2016.05.06 | Menüpont: Hiányos jogszabályok | Hozzászólások: 0

Hogyan érvényesítse a különélő szülő a tájékoztatáshoz való jogát?

Az elvált szülők között gyakori vita tárgya akár peren kívül, akár perben, hogy a külön élő szülő fenti jogosultságát miként tudja érvényesíteni, amennyiben a gondozó szülő tájékoztatási kötelezettségének önként nem tesz eleget, azaz részben vagy egészben elzárkózik a kötelező együttműködés elől, illetve a külön élő szülő tájékoztatásától összes vagy valamely, a gyermeket érintő (lényeges) kérdésben.

 
2016.04.22 | Menüpont: Hiányos jogszabályok | Hozzászólások: 0

A csokkáosz ...

A jogszabályok módosítása miatt átmenetileg lényegesen megnőtt a hitelszerződések aláírásához szükséges idő a csokigénylők esetében. Volt, akinek nyolc hónapos terhesen a lakhatása került veszélybe emiatt.

 
2016.03.13 | Menüpont: Hiányos jogszabályok | Hozzászólások: 0

Magyarországon megszűnt a családalapítás szabadsága

A megfelelően felhasználható donorspermium hiányában a reprodukciós eljárások Magyarországon lehetetlenné váltak, ami sérti az érintettek testi és lelki egészséghez való jogát, a nők életkorának előrehaladtával ugyanakkor minden eltelt nappal csökken az esély a gyermekvállalásra, ami az önrendelkezési joggal és a családalapítás szabadságával összefüggő visszásságot okoz,– állapította meg a biztos.

 
2016.03.10 | Menüpont: Hiányos jogszabályok | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807443
30 nap: 20744
24 óra: 716