Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtörtént - Másfél évesen éhen halt a kisfiú

Tegnap folytatódott az agárdi gyilkos szülők elleni büntetőper, akik halálra éheztették kisfiukat, úgy az orvosi-, mint a kórházi kezeléseket megtagadták tőle. Az orvos szakértő szakvéleményét olvasva, nem tudtam megállni sírás nélkül.

E. Benjámin 4,5 kilogrammosra sorvadt, mikorra hatalmas kínok között meghalt. „Anyja” kizárólag anyatejjel táplálta, néha megszánta egy kis bio-gyümölccsel is. Boncoláskor egyetlen egy evőkanálnyi ételmaradékot találtak kis testében, de vért már nem tudtak venni tőle – egyszerűen nem volt vére. …

Az ügyész nagyon jól teszi, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a családtagokat, és a természetgyógyászt, a háziorvost pedig foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel. A kicsi halálakor egy 8 hónapos gyermek fejlettségi szintjén élt, mozogni már nem nagyon tudott. Nemcsak az alultápláltság miatt, hanem mert a kezei-lábai olyannyira felduzzadtak, hogy ez akadályozott mindenféle mozgásformát számára. A legborzasztóbb a történetben, hogy a „szülei” mellett ugyanabban a lakásban éltek a nagyszülők is. Látták, tudták, hagyták. Őket is vádolja az ügyész – és nagyon jól teszi.

A szülők átlag feletti anyagi körülmények között éltek, egy térfigyelő kamerákkal ellátott erődítményben. Már a terhesség kiderülésekor elutasították a védőnőt – a védőnő mégsem riasztotta a gyermekvédelmi jelzőrendszert. A magzat 3 hónapos volt, mikor egy nőgyógyász először látta a kismamát. A kisfiú úgy született meg, otthon, hogy még a bábát is csak utólag értesítették a szülés tényéről.

Benjáminnak rövid élete végén már egyetlen gramm zsírszövete nem maradt, az orvos szakértő megállapítása szerint halálát több hónapnyi haláltusa előzte meg, borzalmas fájdalmak között. Kis arcának izomszövetei annyira elsorvadtak, hogy az utolsó napokban már sírni sem tudott.

Háziorvosuk a gyermeket 9 hónapos kora óta nem látta, pedig pontosan tudta, hogy a gyermek testsúlya 6 hónapos korától nem nőtt tovább. A szülők nem engedték az orvost a gyermek közelébe, kizárólag a keleti gyógymódokat alkalmazó természetgyógyászt engedték a közelébe, és kézrátétellel gyógyították a kisfiút.

A háziorvos feljegyzéseiből egyébként az derült ki: amikor utoljára 9 hónaposan látta a gyermeket, ő már akkor közvetetten életveszélyben volt.

A szakértői szakvélemény szerint Benjáminnál heveny keringési elégtelenség, fehérjehiány, súlyos soványság, részleges elégtelenség a tüdőben, heveny agyvizenyő, arcsorvadás, agykamra tágulat, agysorvadás, idült gyulladás a vékony- és vastagbélben, valamint kiszáradás volt diagnosztizálható. A kisfiú testén már pontszerű bevérzések voltak.

A gyermek 6 hónapos korától napi rendszerességgel habosat hányt, ennek ellenére, az OEP által igazolt adatok alapján soha, semmilyen gyógyszert nem váltottak ki számára, de egyetlen egészségügyi szolgáltatást sem vettek igénybe számára.

Az idióta (nem tudok mást mondani rá) „anyja” azt mondta a bírónak: mivel halála reggelén nem sírt már a kisfiú, ő azt a javulás kezdetének hitte, a gyermek állapotában. …. Az idiótának még az sem tűnt fel, hogy nagyon kevés, és egyre kevesebb teje van. nem tűnt fel neki, hát nem is adott más táplálékot gyermekének. Az orvos szakértő ügyészi kérdésre azt is megjegyezte, hogy a gyermeknek valószínűsíthetően már szopni sem volt ereje, így még attól is kevesebb táplálékhoz jutott, mint ami rendelkezésre állhatott.

Benjámin halála reggelén már nem hallatott hangot. habosat hányt, majd elájult. Szülei nem orvost hívtak hozzá, hanem természetgyógyászt. Mentőt mindaddig nem hívtak a gyermekhez, amíg biztosak nem voltak abban, hogy a kicsi meghalt. Elmondásuk szerint megpróbálták életben tartani, ezért nem telefonáltak mentőért. …

A mentők másfél órán át küzdöttek a csontra soványodott kis Benjámin életéért. Nem sikerült.

Az orvos szakértő úgy nyilatkozott, hogy valószínűsíthetően a kisfiú életét már napokkal a halála előtt sem tudták volna megmenteni, ennek mindössze elméleti esélye lett volna.

Halálbüntetést!

Lassút, és fájdalmasat. Olyat, amit ők végignéztek saját húsukon és vérükön, az egyetlen gyermekükön. Bízom abban, hogy olyan anyák közé teszik letölteni a büntetését, akik apró cafatokra fogják szaggatni ezért.

Mert nem érdemel mást.

Az első tárgyaláson az apa felháborodott a vádakon, azt állítva, hogy ők jóhiszeműen jártak el, amikor nem akarták gyógyszerekkel mérgezni gyermeküket. Azt is elmondta: felesége hat gyermeket akart… Szerencsére ez nem sikerült ezt a tervet kivitelezniük.

Azért egyvalamin nagyon mélyen elgondolkodtat ez a bírósági eljárás. Az ügyvédjüknek hogyan van gyomra ahhoz, hogy védje őket, és mentse őket annak következményeitől, amit tettek? Ennyit jelent a pénz? Hogyan tud tükörbe nézni minden reggel, ama jeles nap óta, hogy aláírta a megbízási szerződését? Van az ügyvédnek gyermeke? Gyermekgyilkosokat véd. Pénzes gyermekgyilkosokat.

Hogyan tud, hogyan képes mentő érveket keresni, találni, felhozni azok számára, akik ezt művelték a saját gyermekükkel? Jó érzésű ember fog még ehhez az ügyvédhez fordulni majd, ha ennek az eljárásnak vége lesz? Hiszen ennek az ügyvédnek – ezek szerint semmi sem szent. Személy szerint biztosan nem bíznék meg olyan ügyvédet, aki harcol a gyermekgyilkosokért, mellettük, vállvetve.

Rendben, hogy ez is egy szakma. rendben, hogy az etika nem minden ügyvéd erőssége.

És az erkölcs?

 

Doody

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 6
Összes: 1806431
30 nap: 20704
24 óra: 576