Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtörtént - A kislányt 106 késszúrással ölte meg az anyja

F. Ervin most eldöntötte: pert indít az illetékes gyámhivatal és minden hatóság, bíróság ellen, akik nem segítettek abban, hogy megelőzzék a tragédiát.

"Majd ha vér folyik, akkor tudunk segíteni." - Hányszor hallottuk már ezt, akár ilyen nyíltan, közvetve vagy akár burkoltan?

Most ismét vér folyt akkor most milyen segítség fog érvényesülni? Olvasni, hogy kár volt oda adni a gyermeket, az intő jelek megvoltak, miért kellet ezt hagyni?

Ahogy már annyiszor volt ez hangoztatva anyák részéről, hogy volt párjuknak miért kell a kényszer kapcsolatot erőltetni. Azért mert a kapcsolattartás akadályozása, a gyermek szándékos ki nem adása, elrejtése is bűncselekmény. Még ilyen jól látható többszörös figyelmeztetések ellenére is. Pedig meglehetett volna előzni egy ideiglenes végzéssel, felülvizsgálattal, hogy a panaszoknak mennyire van alapja s mit lehetne tenni megelőzésére. De ilyesmi fel se merült.

A bíróság hozott egy döntést (ítéletet). A gyámügy pedig ragaszkodott hozzá. A gyámügy feladatairól s kötelezettségeiről szóló törvényt figyelmen kívül hagyva úgy gondoltál nekik csak annyi a dolguk, hogy a bírósági határozatot betartsák. Minek ide jogszabályok, törvényi előírások, hiszen a bíróság remekül érti a dolgát, ő a felettes szerv. Nehogy már egy törvényrendelet felülbíráljon egy évekig tanult s ülnökölt bírát.

Kíváncsi vagyok ezek a hangok mit reagáltak volna, ha nem engedi az apa s ezért eljárást indítanak ellen? Akkor ki mit mondott volna? S ha másnap ezt a tragédiát olvassák hozzá? Hiszen a rögtön ítélő bíróságnak nem feladata a körülmények feltárása. Kiragadott s eltorzított eseteknek ad túlzott jelentőséget s mást figyelmen kívül hagy.

De most mit lehetne tenni? Kárpótlást, sérelmet igényelni? Mire? Meglehet ezt fizetni pénzben? Elégtételt lehet ezért venni halállal? Kétlem. Semmi se hozza már vissza s semmi se fogja pótolni azokat amikről lemaradnak.

De felelősségre lehet vonni azokat, akik miatt idáig jutott a helyzet s kell is. Mert akik némák voltak végig azok bűnösök s minimum társak voltak e gyalázatban. Igen is véget kell vetni ennek a tendenciának, hogy gyermek életekbe kerül az a fajta mentalitás miszerint hagyják elfajulni vagy rosszabb esetben bátorítják is a feleket az elfajulásra, hogy tragédiába torkolódjon az ügy. S ők mossák kezüket, hogy akinél előbb szakad el a cérna az a vétkes, rá lehet fogni mindent, ahelyett hogy időben közbeléptek volna s rendezték volna a helyzetet a gyermek érdekében.

Miért kell megvárni, hogy bekövetkezzen valami tragédia? Miért kell a szülőkre hárítani a felelősséget miszerint hagyjad a gyermeked jogait, testi s érzelmi biztonságát veszélyeztetni, hogy segíthessenek? Ez nem segítség. Ez kínzás.

Előre látható sajnos, hogy mi lesz itt ismét. Mindenki jól végezte dolgát a papírok rendben vannak. Majd rákenik a portásra, hogy nem engedték be az érintetteket.

Reméljük sikerül felelősségre vonni miden egyes érintettet, akinek a neve a papírokon szerepel egytől-egyig s minimum börtönbüntetést kapjanak, hogy a sok felelőtlen ügyintéző tudomásul vegye igen is felelősséggel tartozik munkájáért.

Jogfosztott Szülők Mozgalma

 

Kapcsolódó hír:

Feljelenti a hatóságokat a leszúrt Laura apja (Blikk) – katt ide

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1804503
30 nap: 21390
24 óra: 607