Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kisfilm a szülői elidegenítésről

Mélyen elgondolkodtató kisfilmet készített az Apák az Igazságért Egyesület, megmutatván a nézőknek, miért is van szüksége a gyermekeknek az apjukra. Mert apa bátor, apa erős, apa megvéd. Apa tud focizni, apa tudja azt, milyen férfinak lenni, apa meg tudja mutatni, miért is nem szabad félni semmitől. ...

Lehetne sorolni az érveket, hogy a gyermekeknek miért van szükségük a saját apjukra.

Amire viszont szeretném itt és most felhívni a figyelmet: Az az elavult, és berögzült társadalmi nézet, hogy nagyon jól teszi a gyermekkel együtt élő szülő, ha egyrészt ragaszkodik a bíróságok által meghatározott kapcsolattartási időpontokhoz, másrészt mondvacsinált indokokkal nem engedik a gyermeket a különélő szülőjéhez, a gyermeknek csak árt. Hiszen a különélő szülő programokra vinné a gyermeket, de a nagyfokú egoizmusban szenvedő, gyermekkel együtt élő szülő önimádata következtében a gyermek nem vehet részt ezeken a programokon. Az a szülő pedig, aki eltiltotta a gyermeket a programoktól, nem szervez programot gyermeke számára. A társadalom mégis úgy ítéli meg: ez helyes és elfogadott szülői magatartás. 

Igen. Nagyon nehéz a gyermekeknek, ha eltiltják őket az apjuktól.

De!

Nagyon fontos felhívni a figyelmet arra is, hogy ha az anyjuktól tiltják el a gyermekeket, az mekkora károsodást okoz a gyermekek fejlődésében. Hiszen életükből azzal, hogy nem találkozhatnak az anyjukkal az érzelmi fejlődés lehetőségét irtják ki, nem figyelhet a gyermek a saját intuícióira (hiszen nem lesz, aki megtanítsa neki), nem fogja tudni beazonosítani , és a megfelelő helyen értékelni, kezelni az érzelmeit, nem fogja tudni, mert a férfiak mindezt hisztinek tartják, ergo: nem is tanítják meg erre a gyermekeiket.

Nagyon örülök az Egyesület kisfilmjének. A gyermeknek mindkét szülőjére szüksége van. Ha az apa a különélő szülő, akkor az apára- Ha az anya a különélő szülő, akkor az anyára. 

Mert minden esetben elfelejtik a gyermekkel együtt élő szülők a következő tényeket:

- A gyermek bizony a különélő szülő génjeit is hozza, nagy valószínűség szerint viselkedési sémája is ugyanaz lesz, függetlenül attól, hogy ellene van-e nevelve, vagy sem. Mert a fránya gének már csak ilyenek. Azok vannak, és egy-egy adott élethelyzetben, szituációban meg is fognak jelenni, a gyermek megnyilvánulásaiban, ez pedig ugyanaz lesz majd, mint a különélő szülőé- Kérdem én: ilyenkor a gyermek is utálat tárgyává fog válni, ugyanúgy, mint a különélő szülő?

- A gyermeket el lehet idegeníteni a különélő szülőjétől. Hiszen gyermekként manipulálható, jól formázható anyag. ha viszont, felnőttként hajlandó lesz szembenézni a tényleges valósággal (nem pedig azzal, amit anya, vagy apa elmond nekik, és tényként beléjük rögzít), na, abban a percben fogja szembeköpni szülőjét, azért a viselkedéséért, amit a vele együtt élő szülő kódolt, programozott belé, és amely programozott viselkedést a különélő szülője felé oly nagy előszeretettel gyakoroltatott vele. Mert ne felejtsük el: felnőttként is összeomlik pl. az az örökbe fogadott gyermek, aki sajátjának hitte az őt felnevelő szüleit, arra a hírre, ha megtudja, hogy ők nem a vér szerinti szülei. Ugyanezt érezheti a PAS gyermek is, amikor felnőttként szembesül azzal, hogy a mártírságáért szeretett, őt felnevelő szülő mit tett vele valójában akkor, amikor elidegenítette őt a saját vér szerinti szülőjétől, nem engedve ezzel, hogy saját véleményét alkothassa meg arról a szülőjéről, aki nem lehetett vele a mindennapjaiban.

A video mindenesetre nagyon jól mutatja meg, hogy a gyermek bizony boldog, ha a különélő szülőjével együtt lehet. Akkor is az, ha anya, vagy apa mást mond erről. Akkor is, ha apa, vagy anya a különélő szülő.

Egy dolog azonban biztos: a gyermek és a különélő szülő kapcsolattartásának ellehetetlenítése, és teljes megakadályozása bűncselekmény, amit - sajnos, csak elméletben (mert gyakorlatban bizony nagyon ritkán vizsgálják) - büntetnek a hatályos magyar jogszabályok. Akkor is bűncselekmény, ha azt akár a gyermeket nevelő szülő, akár a gyámhivatal (aki nem segít a kapcsolattartási jog végrehajtásában), akár a bíróság követi el (aki nem vizsgálja ezekben az esetekben a gyermeket nevelő szülő nevelésre való alkalmasságát, és nem vizsgálja e cselekedet gyermekre gyakorolt, hosszú távú káros hatását).

 

 

Még több a szülői elidegenítésről:

Pas: A szülői Elidegenítési Szindróma - katt ide

A PAS felnőttkorra gyakorolt hatása - katt ide

A PAS célszemély is PAS induktorrá válhat - katt ide

Létezik-e a PAS? Megoszló szakmai álláspontok - katt ide

Láthatási trükkök Magyarországon - katt ide

A különélő anyák kapcsolattartása során nincsenek alapjogi aggályok - katt ide

Ombudsmanhoz fordult az Apák az Igazságért Egyesület - katt ide

Egy balek gondolatai a félelemről, kapcsolattartások idején - katt ide

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 9
Összes: 1805295
30 nap: 21213
24 óra: 803