Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez már az az eset, ami az emberi elme számára felfoghatatlan ....

angyalok_gyogyito_ereje.jpgÉjszakás műszakban dolgozott, amikor elérte őt a rendőrség telefonhívása, és közölték vele: az általa szeretett nő megölte az általa imádott gyermeküket. … Ha velünk történne, elveszítenénk ép elménket. …

A tragédia minden esetben megmagyarázhatatlan. Ha a családunkban történik meg, akkor felfoghatatlan is. A Híradó.hu beszámolója alapján egy 31 éves anya, aki soha nem bántotta egyik gyermekét sem, vasárnap éjjel halálra verte egy éves gyermekét. A nő a harmadik gyermekével várandós.

Nem.

Ez már az az eset, ami az emberi elme számára felfoghatatlan.

Az apának talpon kell maradnia mégis, és változatlan szeretettel körbevennie idősebbik, alig 3 éves, életben maradt gyermekét. El kell magyaráznia gyermekének, hol van anya, és hol van a kistestvér. Dolgoznia kell, ha vasárnaptól egyedülnevelőként fizetni akarja a lakás fenntartását, életben maradt gyermeke élelmezését, és ellátását, a felesége számára biztosítandó ügyvédi költségeket, meggyilkolt gyermeke temetési költségeit, és fel is kell készülnie megszületendő gyermeke fogadására – lévén, a még meg sem született gyermek a börtönben fog napvilágot látni, és egy évet tölthet az anyával, nem többet.

Nem.

Ez már az az eset, ami az emberi elme számára felfoghatatlan.

Az apának úgy kell talpon maradni, hogy az életben maradt gyermeke számára kötelezően tudnia kell elmagyarázni, mi történt. Fel kell készítenie gyermekét a társadalom várható reakciójára, mire óvodába kerül, hiszen félő, hogy az anyja tette miatt ki fogják őt közösíteni, illetve, ha nem ez történik, akkor sok-sok faggatózásnak lesz kitéve. Fel kell tudnia készíteni gyermekét az utcán, a szomszédoktól, a bolti bevásárlás közben várhatóan érkező reakciókra. Ami vegyes lesz, telve sajnálattal, és szánalommal – mert más segítség hozzájuk aligha fog érkezni. A gyermekvédelem ilyenkor, ezekben a helyzetekben sem szokott a magaslatokon állni, szárnyalni, és megoldani az ilyen hihetetlenül megroppantott élethelyzeteket.

Nem.

Ez már az az eset, ami az emberi elme számára felfoghatatlan.

Az apának fel kell készítenie saját magát az őt hamarosan érő vádakra és hibáztatásra, amit a következő mondatok fognak jelenteni: Nem igaz, hogy nem láttad. … Nem létezik, hogy nem vetted észre a jeleket. … Ilyen nem történik előzmények nélkül. … A magyarok társadalma ugyanis tipikusan áldozathibáztató. Ebben az esetben az életben maradt, és a megszületendő gyermek ugyanolyan áldozat, mint a meggyilkolt gyermek, de legalább olyan mértékben áldozat maga az apa is.

Nem.

Ez már az az eset, ami az emberi elme számára felfoghatatlan.

Az apának nincs, és nem is lesz ideje a saját gyászára, az őt ért kettős, ráadásul mindkét esetben rendkívül mély trauma után, mert helyt kell állnia, és gyermeke temetését meg kell szerveznie, miközben életben maradt gyermeke érdekében igyekszik majd megvédeni őt a külvilág felől várható információáradattól, amelyek többnyire még csak igazak sem lesznek, lévén az emberek csak feltételezni és találgatni tudják majd, mi történt. És az apának védekeznie kell úgy, hogy ő maga is áldozat, hogy ő maga is gyászol …

… és nemcsak életben maradt gyermekét fogja védeni, de védeni fogja gyermeke anyját is. Hiszen szerette. ….

… és végül tudathasadás-közeli állapotba kerül, mert egy gyilkost szeretett. Egy olyan embert szeretett, aki megölte azt, akit imádott. ….

Nem.

Ez már az az eset, ami az emberi elme számára felfoghatatlan. …

 

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 12
Összes: 1804501
30 nap: 21391
24 óra: 605