Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermekbántalmazás

Nemcsak fizikailag, hanem szexuálisan, és pszichésen is bántalmazza sok esetben, a saját szülője a gyermekeket Magyarországon. Gyermekvédelmi eljárás mégis, csak azokban az esetekben indul, ahol a gyermek már belehalt az őt ért kínzásokba, vagy a sajtó megszellőztette a megtörtént rémségeket. Hivatalból, a gyermekek bántalmazása miatt hatósági vizsgálat csak a legritkább esetben indul meg Magyarországon.

A pszichikai bántalmazást soha nem vizsgálják a hatóságok. Pedig, több tanulmány szerint is, a pszichés bántalmazás a gyermek személyiségfejlődésében maradandó károsodást okoz. Mégsem lehet önálló, büntetőjogi kategória a gyermekek pszichikai bántalmazása Magyarországon. Erre a legfényesebb bizonyíték az, hogy tagadják, például - még a legfelsőbb bírói fórumokon is - a szülői elidegenítés tényét és jelenlétét a gyermek életében, stb. Ezáltal a gyermekek pszichés bántalmazásának megfogalmazására nincs kidolgozott módszertani útmutató, ily módon a szakértők minden egyes szakvélemény elkészítésénél figyelmen kívül hagyhatják a gyermekek pszichikai sérüléseinek vizsgálatát.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer első tagja az orvos és a védőnő, majd a pedagógusok, a gyermekvédelmi hatóságok, végül a bíróságok a tagjai. A jelzések azonban elmaradnak, mindaddig, míg a gyermekek bírják az őket ért bántalmazásokat, és megaláztatásokat. A társadalom azonban mégis csak azokon az eseteken háborodik föl, amikor idegen bántja a gyermeket. Azt viszont, ha ugyanezt a saját szülője teszi a gyermekkel, a társadalom hallgatólagosan tudomásul veszi, ily módon beleegyezését adja, és elfordítja a fejét.

Íme a felsorolás, mit tesznek a gyermekekkel saját szülei:

 

 

 

Cikkek

A gyermekkori bántalmazás felnőttkori elhízást okozhat

A gyerekkorban elszenvedett bántalmazás, a rossz bánásmód, az elhanyagolás nemcsak a korai éveket, de a felnőttkort is meghatározzák,  sőt az egész hátralevő életünket megmérgezheti, ha csak a félelem, a megaláztatás és az eltaszítás jut akkor, amikor a leginkább szükségünk lenne szeretetre, gondoskodásra és védelemre. A tudományos kutatások ezt már bebizonyították, ahogy azt is, hogy a bántalmazott gyerekek agya és így a személyiségük is máshogy fejlődik az élet során. Most egy friss vizsgálatból az is kiderül, hogy a gyerekként meghatározó negatív élmények nemcsak az agyunkra és a lelkünkre, de a testünkre is hatnak. Például elhízással.

 
2015.03.20 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

A gyermekbántalmazás csökkentheti a sejtek életciklusát

A fizikailag vagy szexuálisan bántalmazott gyermekek esetében nagyobb a valószínűsége annak, hogy sejtjeik idősebb korukban gyorsabban öregednek, ez az állapot pedig a rák és a szívbetegség magasabb arányával áll összefüggésben.

 
2015.03.20 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Nem az én hibám!

A kislány nem mer oldalra nézni. Sejti, hogy ez most valami olyan, ami nem kéne, hogy megtörténjen. És a bácsi tovább mondogatja, hogy minden ok,  teljesen természetes, hogy élvezi. Hiszen milyen jó is, hogy ő OTT matat… És magánál is…

 
2015.03.20 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Másfél évesen éhen halt a kisfiú

Tegnap folytatódott az agárdi gyilkos szülők elleni büntetőper, akik halálra éheztették kisfiukat, úgy az orvosi-, mint a kórházi kezeléseket megtagadták tőle. Az orvos szakértő szakvéleményét olvasva, nem tudtam megállni sírás nélkül.

E. Benjámin 4,5 kilogrammosra sorvadt, mikorra hatalmas kínok között meghalt. „Anyja” kizárólag anyatejjel táplálta, néha megszánta egy kis bio-gyümölccsel is. Boncoláskor egyetlen egy evőkanálnyi ételmaradékot találtak kis testében, de vért már nem tudtak venni tőle – egyszerűen nem volt vére. …

 
2015.03.18 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Legyünk-e humánusak a gyermekgyilkosokhoz?

Ha egy szülő által meggyilkolt gyermekről esik szó, senki nem keresi az elkövetőn kívüli felelősöket. Akárhonnan is közelítem meg a felelősségi kör problematikáját, csak arra a következtetésre tudok jutni, hogy a felelősség kollektív, és egyetemleges. Ha megölnek egy gyermeket, az már egy hosszú, keserves, és a legtöbb esetben a gyermek számára rendkívül fájdalmas folyamat lezárása. Sokszor és túlságosan is megszenvedett éveké. Soha nem a szülő, és nem a felnőtt szenvedi meg, hanem mindig a gyermek.

Ehhez a hosszú folyamathoz pedig hallgatólagosan asszisztál a társadalom. A felnőtt társadalom. Mi.

 
2015.03.18 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Apa gyenge volt, hát megölt engem ...

Csak tíz éves voltam, előttem állt az élet, egészen addig, míg egy reggelen picike golyó szállt felém, és vége lett. … Nem értettem, csak ámulva néztem apát, mit csinál. Remegett a keze, de abból a sötét fegyverből nagy villanással kiszállt a pici golyó, és most már fentről nézek alá a történtekre, a többi kis angyallal együtt, akik szintén apa, vagy anya miatt jöttek erre az angyali játszótérre.

Most már tudom: apa gyenge volt, ám tőlem erősebb.  ...

 
2015.03.18 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

A magzati élet védelméről - szülés közben

Aki él és mozog a szülőszobán, és éppen nem szülést vezet le, az segíteni próbál a szülésnél. Az anyát minden oldalról nyomják, az orvos pedig belekönyökölve az anya hasába, próbálja kipréselni a gyermeket. Ezekben az esetekben szárazon. Mit él át közben a gyermek? Mennyire fájhat ez a tortúra neki? Miért hagyják ezt a keresztény lelkületű politikusaink? Azt hiszem, soha nem fog kiderülni. Ha nem sikerül, akkor jön a vákuum. Hogy ez hogyan érinti a születendő gyermeket, el tudjuk képzelni. A vákuum pontosan a fejtetőn keresztül húzza-vonja őt kifelé. Az agya, a koponyája beleilleszkedik közben a vákuum-gép formájába. A Btk.-nak még csak fogalma sincs arra vonatkozóan, hogy ez milyen cselekménynek minősülhet. Az állatokkal kapcsolatban ez másként van, hiszen az ilyen cselekményeket ott állatkínzásnak hívják, és börtönnel büntetik. A születendő gyermek ilyetén kínzását – mivel nem szabályozták – megengedik, ezt meg lehet tenni vele.

Tehát, azt hiszem, ha a magzati élet védelméről ejtünk szót, azt nem csupán a fogantatás pillanatára, és az első három hónapra kellene vonatkoztatni, hanem végig, a 9 hónap idejére, valamint elengedhetetlenül szükséges volna kiterjeszteni a szülés időpontjára, mikéntjére és hogyanjára is.

 
2015.03.18 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

A verve nevelés hatása a felnőtt életre

A családon belüli erőszak nem csupán a nőket érinti, hanem a gyermekeket is. Sőt, nem átallom azt mondani: több gyermeket érint, mint nőt. A férjeik által bántalmazott nők ugyanis, áldozati jellemüknél fogva a gyermek háta mögé menekülnek. Nem azért teszik ezt, mert szívtelenek volnának, hanem azért, mert önmagukat is képtelenek megvédeni, ennek okán a gyermeküket sem tudják. Ezzel együtt meg kell említeni azokat a szülőket is, akik a veréssel nevelés elvét vallják, közösen, egyetértésben, nagy magabiztossággal magukénak. A verésnek pedig nincs más célja, csak az, hogy megtörjék a másik ember személyiségét, kiverjék belőle az önálló véleményt, és akaratot, leigázzák az önértékelését. A legtöbb esetben sikerrel járnak.

 
2015.03.18 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1807442
30 nap: 20745
24 óra: 719