Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermekbántalmazás

Nemcsak fizikailag, hanem szexuálisan, és pszichésen is bántalmazza sok esetben, a saját szülője a gyermekeket Magyarországon. Gyermekvédelmi eljárás mégis, csak azokban az esetekben indul, ahol a gyermek már belehalt az őt ért kínzásokba, vagy a sajtó megszellőztette a megtörtént rémségeket. Hivatalból, a gyermekek bántalmazása miatt hatósági vizsgálat csak a legritkább esetben indul meg Magyarországon.

A pszichikai bántalmazást soha nem vizsgálják a hatóságok. Pedig, több tanulmány szerint is, a pszichés bántalmazás a gyermek személyiségfejlődésében maradandó károsodást okoz. Mégsem lehet önálló, büntetőjogi kategória a gyermekek pszichikai bántalmazása Magyarországon. Erre a legfényesebb bizonyíték az, hogy tagadják, például - még a legfelsőbb bírói fórumokon is - a szülői elidegenítés tényét és jelenlétét a gyermek életében, stb. Ezáltal a gyermekek pszichés bántalmazásának megfogalmazására nincs kidolgozott módszertani útmutató, ily módon a szakértők minden egyes szakvélemény elkészítésénél figyelmen kívül hagyhatják a gyermekek pszichikai sérüléseinek vizsgálatát.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer első tagja az orvos és a védőnő, majd a pedagógusok, a gyermekvédelmi hatóságok, végül a bíróságok a tagjai. A jelzések azonban elmaradnak, mindaddig, míg a gyermekek bírják az őket ért bántalmazásokat, és megaláztatásokat. A társadalom azonban mégis csak azokon az eseteken háborodik föl, amikor idegen bántja a gyermeket. Azt viszont, ha ugyanezt a saját szülője teszi a gyermekkel, a társadalom hallgatólagosan tudomásul veszi, ily módon beleegyezését adja, és elfordítja a fejét.

Íme a felsorolás, mit tesznek a gyermekekkel saját szülei:

 

 

 

Cikkek

Megtörtént - Babakocsival együtt dobta ki a 9 hónapos gyermeket

A gyerek arccal a terasz kövére esett: koponyaalapi törést szenvedett. Az ügyészség szerint reális lehetősége volt annak, hogy életveszélyes sérülés alakuljon ki. A férfi a vád szerint ezután még visszament a lakásba, és a nő 2 éves kisfiát is bántalmazta, ököllel arcon ütötte. Ő könnyebben sérült, az alsó ajka felrepedt. A nőnek telefonon sikerült végül a rendőrséget és a mentőket segítségül hívni.

 
2015.07.03 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Az anya fojtogatta gyermekeit, a mentők nem indultak el

A nem mindennapi eset még tavaly történt Százhalombattán, azonban a mentők ellen csak a közelmúltban indult vizsgálat a hangfelvétel alapján, amely rögzítette a diszpécser és a segélykérő beszélgetését. D. Lívia tavaly albérletében zsineggel fojtogatta négyéves kisfiát és ötéves kislányát. A gyerekek elvesztették az eszméletüket, a nő pedig őrjöngve rohant a szomszédba, hogy meggyilkolta gyermekeit.

 
2015.07.02 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Megtörtént - A kislányt 106 késszúrással ölte meg az anyja

De felelősségre lehet vonni azokat, akik miatt idáig jutott a helyzet s kell is. Mert akik némák voltak végig azok bűnösök s minimum társak voltak e gyalázatban. Igen is véget kell vetni ennek a tendenciának, hogy gyermek életekbe kerül az a fajta mentalitás miszerint hagyják elfajulni vagy rosszabb esetben bátorítják is a feleket az elfajulásra, hogy tragédiába torkolódjon az ügy. S ők mossák kezüket, hogy akinél előbb szakad el a cérna az a vétkes, rá lehet fogni mindent, ahelyett hogy időben közbeléptek volna s rendezték volna a helyzetet a gyermek érdekében.

 
2015.06.16 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Eltussolás, vagy igazságszolgáltatás Pannonhalmán?

Nem a cölibátus hajlamosít az abúzusra, hanem az olyan környezet, ahol a nevelőtanárnak korlátlan hozzáférése van a diák intimszférájához, ahol a gyerekek jogos panaszát nem hallgatják meg, és ahol Várszegi Asztrik püspök nem rest megemlíteni, hogy „Ennek a rendkívül intenzív kapcsolatnak [értsd: pszichés és szexuális visszaélés] meglettek aztán a gyümölcsei a különböző kiemelkedő teljesítményekben…”. A lelki bántalmazás nem különíthető el a szexuális bántalmazástól. Az előbbi előfeltétele az utóbbinak. A remek OKTV-eredmények emlegetése fokozza a túlélők bűntudatát, és részben felmenti az elkövetőt. Hogyan is haragudhatnának arra, akivel ilyen sikereket értek el? Egy karizmatikus, módszertanilag kiváló pedagógus bántalmazás nélkül is jó eredményeket produkál a diákjaival. És ne felejtsük el, ehhez kell a diákok kitartása, szorgalma, tehetsége is.

 
2015.06.06 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Segítség a szexuális erőszak gyermekáldozatainak

Évente több mint 7,5 ezer esetben derül fény családon belüli erőszakra a gyermekvédelmi jelzőrendszerben hazánkban, statisztikák szerint 2013-ban 371 gyermek lett szexuális bántalmazás áldozata. 80 százalékban az elkövető valamelyik családtag volt. Az esetek többsége rejtve marad. Az SOS Gyermekfalvak programot indít a szexuális erőszak gyermekáldozatainak segítésére.

 
2015.06.05 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Őszinte történet gyermekkori borzalmakról

"Kicsi gyerekkorom óta szorongások és rémálmok gyötörtek, aminek a fő oka az agresszív és hatalommániás katonatiszt apám volt. Iszonyatosan féltem, és egyben undorodtam is tőle. Állandó rettegésben tartott engem és az öcsémet, egy-egy apró »hibáért« is büntetés járt, verés, üvöltözés, fenyegetés. Az óvónő anyám (milyen ironikus) sosem lépett közbe, és védett meg minket. Sosem értettem, hogy hogyan szerethet egy ilyen embert, mert nyilvánvalóan imádta az apámat."

 
2015.05.28 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Aki gyermeket bánt, egy életet tesz tönkre

A házastársi, partneri kapcsolatban élő férfiak és nők egymás elleni erőszakos kirohanásaira, veszekedéseire, verekedéseire még sok esetben hajlamos úgy tekinteni a társadalom, hogy az ő dolguk, intézzék el egymás között, családi ügyekbe nem kell avatkozni.

A gyermekek elleni erőszakot, legyen szó verésről, megfélemlítésről vagy ami a legszörnyűbb, szexuális zaklatásról, szerencsére már mindenki elítéli.  Már ha kiderül, mert a pokol sokszor rejtve marad a család szentsége mögött.

 
2015.05.04 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Bezárva tartotta, éheztette kislányát

Az esetre úgy derült fény, hogy a gyerek a kis fülke ablakán keresztül vizet kért, amit egy járókelő meghallott, ám amikor egy palack vizet akart benyújtani neki, a kislány tiltakozott, hogy a palackot az anyja meglátja majd.

 
2015.04.30 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Az anya ölte meg 8 éves lányát

Emberölés gyanúja miatt folytat eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a tatabányai Á. Anikó ellen. A gyanú szerint az asszony egy tatai panzióban megölte tőle külön élő, a tavaszi szünet egy részében nála tartózkodó lányát.

 
2015.04.07 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0

Megtörtént - A Sz.r Anya Verseny első helyezettje

Andi nem dolgozott, a férje hajnali 5-kor kelt, elment pénzt keresni, éjjel hazajött, evett és lefeküdt. Andi pedig a legkisebb gyerekkel volt otthon, aki akkor lehetett másfél éves, és egész nap a rácsos ágyban sírt, ahogy a haverom mondta, „le van fogdásítva”, a kicsinek reggel bedobált az anyja pár szem péksüteményt és adott neki a cumisüvegben vizet, a nagyobbak elmentek iskolába étlen szomjan tisztálkodás nélkül, Andi pedig vígan játszott a géppel, fején fülhallgatóval, hogy ne is hallja az üvöltő gyereket, aki egész nap a zárt szobában szívta a cigifüstöt és minden vágya az volt, hogy kijöhessen a börtönéből.

 
2015.03.30 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807442
30 nap: 20745
24 óra: 717