Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermekbántalmazás

Nemcsak fizikailag, hanem szexuálisan, és pszichésen is bántalmazza sok esetben, a saját szülője a gyermekeket Magyarországon. Gyermekvédelmi eljárás mégis, csak azokban az esetekben indul, ahol a gyermek már belehalt az őt ért kínzásokba, vagy a sajtó megszellőztette a megtörtént rémségeket. Hivatalból, a gyermekek bántalmazása miatt hatósági vizsgálat csak a legritkább esetben indul meg Magyarországon.

A pszichikai bántalmazást soha nem vizsgálják a hatóságok. Pedig, több tanulmány szerint is, a pszichés bántalmazás a gyermek személyiségfejlődésében maradandó károsodást okoz. Mégsem lehet önálló, büntetőjogi kategória a gyermekek pszichikai bántalmazása Magyarországon. Erre a legfényesebb bizonyíték az, hogy tagadják, például - még a legfelsőbb bírói fórumokon is - a szülői elidegenítés tényét és jelenlétét a gyermek életében, stb. Ezáltal a gyermekek pszichés bántalmazásának megfogalmazására nincs kidolgozott módszertani útmutató, ily módon a szakértők minden egyes szakvélemény elkészítésénél figyelmen kívül hagyhatják a gyermekek pszichikai sérüléseinek vizsgálatát.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer első tagja az orvos és a védőnő, majd a pedagógusok, a gyermekvédelmi hatóságok, végül a bíróságok a tagjai. A jelzések azonban elmaradnak, mindaddig, míg a gyermekek bírják az őket ért bántalmazásokat, és megaláztatásokat. A társadalom azonban mégis csak azokon az eseteken háborodik föl, amikor idegen bántja a gyermeket. Azt viszont, ha ugyanezt a saját szülője teszi a gyermekkel, a társadalom hallgatólagosan tudomásul veszi, ily módon beleegyezését adja, és elfordítja a fejét.

Íme a felsorolás, mit tesznek a gyermekekkel saját szülei:

 

 

 

Cikkek

23 ezer gyermek gyermekvédelmi gondoskodásban, 140 ezer gyermeket bármikor kiemelhetnek

A szülők alkoholproblémája (82 % szerint) és a lakhatási gondok (80 % szerint) a két vezető ok a gyerekek elvesztésénél a megkérdezettek szerint. Bár hivatalosan ritkán derül ki, ha egy gyereket családon belül bántalmaztak, a válaszadók a szexuális bántalmazást (78 % szerint) és a fizikai bántalmazást (78 % szerint) a következő két leggyakoribb indoknak vélik a gyerekek kiemelésénél. 71 %-ban a szülők drogproblémája, 68 %-ban pedig a gyerek pszichés bántalmazása is hangsúlyos szerepet játszhat szerintük, hogy állami gondoskodásba kerülnek.

 
2016.09.20 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Jégkorongedző bántalmazta a gyermekeket, ezt a városvezetés titkolni igyekszik

Válogatott módon bántalmazott egészen kicsi gyerekeket egy jégkorongedző Jászberényben. Bár az egész szakosztályvezetés és a polgármester is tudott az esetről, a város jó hírnevének érdekében nem akartak ügyet csinálni belőle. Egy szülő azonban feljelentést tett. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

 
2016.09.15 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

A gyermeksportolókra leselkedő veszélyek

Belecsöppent az utolsó csepp is a pohárba, amikor egy kajakos bulin az egyik gyerekem poharába ginát csöpögtettek. Ezen a bulin azokat búcsúztatták, akik a hamarosan kezdődő világversenyre indultak épp. Hogy ki és miért tette tönkre a gyerekem indulását, csak sejteni lehetett, bizonyítani nem. A gyerekem ott rögtön rosszul lett – és az volt a szerencse, hogy nem később, mert akkor ki tudja, még mi történhetett volna vele. Engem már a kórházból értesítettek, hajnali ½ 3-kor, hogy menjek. Nem kívánom ezt még az ellenségemnek sem.

 
2016.08.02 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Az Unicef egyre veszélyesebb a gyermekekre

Az Unicef egy nemzetközileg elismert, (elvileg) a gyermekek védelmére és megóvására felesküdött, civil szervezet, mely milliárdokból tevékenykedik szerte a világon. Ehhez képest, napjaink valósága az, hogy a figyelemfelkeltő kampányai egyre inkább a gyermekek hivatalos szervek általi bántalmazását mutatja be. Ezt hívják, kérem, rendszerabúzusnak. A kisfilmek káros hatásai a bimbózó gyermeki lélekre beláthatatlanok.

 
2016.07.02 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

A gyermekverést Istennel és a Biblia tanításaival ideologizálják

MIchael Pearl elmeséli azt is, hogyan tanította meg a gyerekeinek, hogy ne merészkedjenek a kerti medence közelébe: hagyta, hogy a járni alig tudó, ingatag gyerek beleessen a vízbe, majd várt egy kicsit, és a pánikba esett gyereket kiemelve a vízből megszidta, amiért közel ment a medencéhez. Mivel az egyik gyermeke nem sétált bele véletlenül a medencébe, ezért saját maga taszította bele – pusztán tanítási célzattal. Hasonlóan, ahogy a forró vasalóhoz nyomta gyermekei apró kezeit, hogy megtanulják, mit jelent a forró.

 
2016.06.26 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

A nő éveken át követett el szexuális erőszakot a fiún

A nő havonta, kéthavonta behívta a fiút a lakásába, és amikor az élettársa nem volt otthon, több alkalommal közösült a sértettel. Többször azzal fenyegette meg, hogy ha nem megy be hozzá, akkor elmondja a szüleinek a történteket. Később, amikor már a sértett 12. életévét betöltötte, magától is átment a vádlotthoz. Az utolsó alkalom 2013 augusztusában történt.

 
2016.06.25 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Babakocsiban ülő gyermek szájába erőltette nemi szervét

A bíróság szerint a vádlott részbeni beismerő vallomást tett, de  cselekményét egyértelműen alátámasztotta a genetikai szakértő DNS minta alapján végzett szakvéleménye. Enyhítő körülményként kizárólag a részbeni beismerést, míg súlyosító körülményként értékelte azt, hogy bűnismétlő vádlottról van szó, aki ráadásul családon belül követte el cselekményét, továbbá a cselekmény gátlástalan  elkövetését, a hasonló cselekmények elszaporodottságát és megyeszerte is közfelháborodást kiváltó jellegét, végül azt hogy a sértett mindösszesen 11 hónapos volt az elkövetés idején.

 
2016.06.14 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

A közvélemény szerint a gyermek elhanyagolása, megalázása nem bántalmazás

A fizikai bántalmazást egyöntetűen gyermekbántalmazásnak tartják a válaszadók, hiszen a verést csak a válaszolók 3%-a nem tekinti annak, ugyanakkor az érzelmi bántalmazás vagy elhanyagolás tekintetében már nem ilyen egységes a vélekedés. 

 
2016.05.28 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Zárt ajtók mögött elszenvedett kegyetlenkedés

A szülőknek nincs a homlokukra írva, hogy bántalmazók.Teljesen normális képet közvetíthetnek, akárcsak Marianna apja, a többszörösen kitüntetett katonatiszt. „Maradjon a mi titkunk”, „te is hibás vagy, mert akartad”, „ha elmondod valakinek, anyu meg fog halni”: csak néhány tipikus mondat, ami elhangozhat a négy fal között, hogy az áldozat ne merje kinyitni a száját.

 
2016.05.19 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Kislányát kötelessége volt a gyilkosához engednie - videóval

A gyámhatóság sem tett semmit, pedig az óvónők is bejelentették, hogy részegen jár a kislányért az anyja, sőt egy kocsma tulajdonosa is jelezte, hogy esténként Lauránk az anyjával üldögél náluk.

 
2016.03.27 | Menüpont: Gyermekbántalmazás | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1807442
30 nap: 20745
24 óra: 717