Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermekbántalmazás

Nemcsak fizikailag, hanem szexuálisan, és pszichésen is bántalmazza sok esetben, a saját szülője a gyermekeket Magyarországon. Gyermekvédelmi eljárás mégis, csak azokban az esetekben indul, ahol a gyermek már belehalt az őt ért kínzásokba, vagy a sajtó megszellőztette a megtörtént rémségeket. Hivatalból, a gyermekek bántalmazása miatt hatósági vizsgálat csak a legritkább esetben indul meg Magyarországon.

A pszichikai bántalmazást soha nem vizsgálják a hatóságok. Pedig, több tanulmány szerint is, a pszichés bántalmazás a gyermek személyiségfejlődésében maradandó károsodást okoz. Mégsem lehet önálló, büntetőjogi kategória a gyermekek pszichikai bántalmazása Magyarországon. Erre a legfényesebb bizonyíték az, hogy tagadják, például - még a legfelsőbb bírói fórumokon is - a szülői elidegenítés tényét és jelenlétét a gyermek életében, stb. Ezáltal a gyermekek pszichés bántalmazásának megfogalmazására nincs kidolgozott módszertani útmutató, ily módon a szakértők minden egyes szakvélemény elkészítésénél figyelmen kívül hagyhatják a gyermekek pszichikai sérüléseinek vizsgálatát.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer első tagja az orvos és a védőnő, majd a pedagógusok, a gyermekvédelmi hatóságok, végül a bíróságok a tagjai. A jelzések azonban elmaradnak, mindaddig, míg a gyermekek bírják az őket ért bántalmazásokat, és megaláztatásokat. A társadalom azonban mégis csak azokon az eseteken háborodik föl, amikor idegen bántja a gyermeket. Azt viszont, ha ugyanezt a saját szülője teszi a gyermekkel, a társadalom hallgatólagosan tudomásul veszi, ily módon beleegyezését adja, és elfordítja a fejét.

Íme a felsorolás, mit tesznek a gyermekekkel saját szülei:

 

 

 

Cikkek

Egy gyermeket hányszor hagyhat cserben a rendszer?

Egy, a napjainkban is zajló, megtörtént eseten keresztül mutatjuk be azt a jelenséget, amit napjaink Magyarországán csak úgy emlegetnek az emberek: rendszerabúzus. Hányszor, milyen módon és mértékben árthat egy gyermeknek az elméletileg gyermekek védelmét szolgáló rendszer? 

 
2017.02.17 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

A gyermekgyilkos gyermeke hatósági gondozásba kerül

Az apa hangsúlyozta, hogy a felesége idegileg túlterhelt volt az elkövetés időszakában. S hogy segítséget a gondjai, problémái megoldásához mennyire nem kapott a családjától, mutatja az a másik tény, hogy a most megszületett csecsemő sem kell ennek a családnak. Ebből következik az a tény is, hogy tulajdonképpen a saját családtagjait is kirekesztő családról beszélünk.

 
2017.02.16 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Az internetes zaklatás és a trollok

Gyakrabban válnak áldozattá azok, akik sok információt osztanak meg magukról a neten, sokat csetelnek. A zaklató, bántalmazó többnyire agresszív, szabályszegő, esetükben gyakoribbak a viselkedészavarok, a depressziós tünetek, illetve az alkohol- vagy droghasználat is. Jellemzően népszerű, társasági emberek, ugyanakkor családi hátterük gyakran rendezetlen, esetleg otthonukban épp őket bántalmazzák.

 
2016.12.10 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Ha a nemi erőszakból gyermek születik

Magyarországon több mint 35 ezer lányt ér szexuális erőszak 15 éves kora előtt. Az egy komoly tévhit, hogy Magyarországon az erőszak áldozatai rejtőzködnek, inkább az jellemző, hogy igyekeznek segítséget kérni, kommunikálni, de aztán viszonylag hamar pofára is esnek. Óriási mértékű az áldozathibáztatás már a nők közvetlen környezetében is. 

 
2016.11.13 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Gyermekbántalmazás a szemünk előtt - Mit tegyünk?

Nem használt csúnya szavakat, nem fenyegette azzal, hogy agyonüti, nem volt semmiféle töltelékjelzője a gyerekre. Csak darálta tovább szeretetlenül, a bántás céljával. Hogy a gyereknek rossz érzése legyen és sírjon. Nem vagyok képes felidézni a szavait pontosan. A módszer, amit alkalmazott, taglózott le a leginkább. Nem az, hogy megütötte a gyereket. Hanem az, hogy olyan mértékű verbális agresszióval illette a maga kiművelt módján, amit nem tudok szó nélkül hagyni.

 
2016.11.12 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Rejtett gyermekbántalmazások Magyarországon

Mindaddig, amíg az embereknek az a meggyőződése, hogy a gyermekek bántalmazását csak a hozzátartozók követhetik el, hogy nem létezik a PAS, mint gyermekbántalmazási forma, hogy nincs, illetve minimális szintű a rendszerabúzus hazánkban, hogy az oktatási-, és egészségügyi rendszerünk, vagy éppen a jogalkotás folyamata önmaga nem veszélyezteti, és nem bántalmazza a gyermekeinket, addig soha nem lesz megbízható statisztikai kimutatás, illetve hitelt érdemlő, szakmai nyilatkozat sem, a gyermekbántalmazásokról.

 
2016.11.09 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Ez már az az eset, ami az emberi elme számára felfoghatatlan ....

Éjszakás műszakban dolgozott, amikor elérte őt a rendőrség telefonhívása, és közölték vele: az általa szeretett nő megölte az általa imádott gyermeküket. … Ha velünk történne, elveszítenénk ép elménket. …

 
2016.11.02 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Hatékonyabb fellépés szükséges a gyermekbántalmazás elleni küzdelemben

A védett házak törvényben feltételezett funkciója a bántalmazott házastárs és a vele otthonról menekülő gyerek kapcsolatára épít, fel sem tételezve, hogy van olyan gyerek, akit szexuálisan, fizikálisan bántalmaznak otthon, anélkül, hogy ez a külvilágnak feltűnhetne, pedig becslések szerint 300.000 magyar gyerek érintett szexuális abúzus ügyben. Az ilyen ügyek töredéke jut el a bíróságra, nagyságrendileg mindössze 1000 ilyen esetről tárgyal az igazságszolgáltatás.

 
2016.10.27 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Gyermekeivel nem törődött, saját magával igen ...

2016. január közepére áldatlan állapotok uralkodtak a lakásban. A koszos ruhában lévő gyermekek a kis és hideg lakásban szennyes ruhakupacok, mosatlan edények, romlott ételmaradék között éltek. A vádlott a téli időjárás és a ház hiányos nyílászárói ellenére sem gondoskodott a megfelelő fűtésről, a gyermekeknek ezért több réteg ruhában kellett aludniuk.Mivel a nő nem takarított, a részben vizeletben tartott gyermekek rühesek lettek, azonban betegségüket a vádlott semmilyen formában nem kezelte vagy kezeltette.

 
2016.10.05 | Menüpont: Gyermekbántalmazás

Hogyan reagálnak a gyermekáldozatok a bántalmazásra?

Bizonyos értelemben akármennyire is fájdalmasan hangzik, egy kisgyermeknek biztonságosabb elhinnie azt, hogy ő a rossz, mint rádöbbennie arra, hogy a szülei a rosszak. Hiszen azt még mindig könnyebb elviselni, hogy én tehetek a dolgokról, mert, akkor még helyre lehet őket hozni, de hogyha azzal szembesülök, hogy a szüleim a rosszak, akkor mit csináljak? Nincs kiszolgáltatottabb ember, mint egy kisgyerek, hiszen teljesen tőlük függ a léte. És hogyha azzal szembesül, hogy a szülei rosszak, nem szeretik és gonoszak vele, akkor nem marad kapaszkodó.

 
2016.09.21 | Menüpont: Gyermekbántalmazás


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 12
Összes: 1807445
30 nap: 20745
24 óra: 716