Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyámhivatal

A gyermekek védelmére szakosodott legfőbb szervek a gyámhivatalok. Az ombudsmanok már többször is jelezték, hogy működésük a jogszabályi előírásokat mélyen alulmúlják, a minimálisan elvárt szintnek sem felelnek meg. Uram-bátyám ismeretségi viszonyok, a gyermekek érdekeit háttérbe szorítva. Hivatali túlkapások, szakmai hozzá nem értések, a szociális-egzisztenciális segítségnyújtás teljes elmaradása, és az emiatt kiemelt gyermekek több tízezres száma. ...

A gyermekvédelmi intézményrendszer működése sem az európai, sem pedig a nemzetközi egyezmények előírásainak nem felel meg Magyarországon. A szülő harcol, majd - pejoratíve - belehal a hatóságokkal folytatott szélmalomharcba. Közben maga a hivatal segíti elő a gyermek saját szülőjétől való elidegenítését. Azzal, hogy nem hajtja végre a gyermek családjával való kapcsolattartásának jogát. Azzal, hogy a gyermeket akarata ellenére kényszeríti vissza a szülőhöz. Azzal, hogy a bántalmazást nem kezeli megfelelő módon. Azzal, hogy nem hajlandó hivatalból sem bírósági eljárást kezdeményezni, sem pedig bírósági eljárásba beavatkozni a gyermek érdekében, és védelmében. Pedig a vonatkozó törvények szerint megtehetné. A problémák sora szabadon folytatható, a hiányosságok felsorolása napokat venne igénybe. 

Íme, az elrettentő példák:

 

 

 

Cikkek

Gyermekvédelmi hivatalnok vette el az általa gondozott fiú pénzét

A pénzügyekben segítőkész alkalmazottat tavaly szabadságvesztésre ítélték sikkasztásért és okirat hamisításért. A bántalmazás ügyében indított magánvádas perben a bíróság bizonyítottság hiányában mentette fel a két nevelőt.

 
2016.02.02 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

Gordiuszi csomó: a kapcsolattartási jog végrehajtása

A gyámhivatal mindaddig nem indít szabálysértési eljárást a kapcsolattartást akadályozó féllel szemben, amíg a rendőrségi eljárás meg nem indult. Az a rendőrségi eljárás, amely csak abban az esetben indul meg, ha már legalább egyszer gyámhivatali szabálysértési eljárás indult, és az bírságolással nem végződött, a kapcsolattartást akadályozó szülővel szemben. …

 
2016.01.29 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

Miért nem ismerik föl a gyermek veszélyeztetettségét?

A gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai, illetve a családgondozó azért nem cselekedett, mert nem észlelte a gyermek veszélyeztetett helyzetét. A kislány maga sem kért segítséget, mert úgy vélte, hogy nem hinnének neki, félt a büntetéstől, de talán még azt sem tudta, hogy a szülei cselekedete jogsértő.

 
2016.01.26 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

A jelzőrendszer tagjaitól fokozottabb figyelmet vár az ombudsman

Nem értesültek a gyermekek védelmére hivatott hatóságok arról, hogy németországi állami gondoskodásból magyar nevelőszülőkhöz kerültek odahaza súlyosan veszélyeztetett gyermekek. Így a magyar hatóságok és szolgáltatók akkor sem tudtak volna feltétlenül intézkedni, amennyiben a magyarul nem beszélő, idegen környezetbe költöztetett gyermekek jogai hazánkban sérültek volna. 

 
2015.12.12 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

Kényszerű félárvaság, avagy: Veszett fejsze nyele ...

Ma Magyarországon százezernél is több apa/anya képtelen élni sajna, csak papíron létező kapcsolattartási jogával, és emiatt legalább százötvenezer (ha ugyan nem kétszázezer) kiskorúnak kell kényszerű félárvaságban, apa/anya nélkül felcseperedni.

 
2015.10.20 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

A nevelő gyermeket ölt, vizsgálat nem indult

Ha a felnőtt tehetetlen egy adott élethelyzetben, akkor a gyermek még inkább az, ugyanabban az élethelyzetben. Növeli a tétet, ha a felelősséget hárító felnőtt nevelőként dolgozik egy gyermekotthonban. ….

 
2015.10.04 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

Rejtve maradnak a gyermekprostitúció hazai áldozatai

A gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai a prostitúció gyanújának felmerülése esetén nem élnek jelzéssel egymás felé és nem működnek együtt, illetve hogy nem hozzák meg a gyermekek védelme érdekében szükséges intézkedéseket, sérül a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való joga. Mindez az állam gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint intézményvédelmi kötelezettségével összefüggésben alkotmányos visszásságot idéz elő.

 
2015.09.13 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

Megtörtént - A gyámhivatal nem tudta, hogy az egyik szülő a munkatársa

Két év, érdemi döntés nélkül, majd az eljárás a gyámhivatal részéről felfüggesztésre került egy kapcsolattartás végrehajtása ügyben. Két év, mikorra elámult a gyámhivatal azon a tényen, hogy a kapcsolattartást akadályozó szülő tulajdonképpen a saját munkatársa. Két év, mikorra a gyermek nem bírta tovább, és elköltözött az akadályozó szülőtől. …. Eljáró gyámhivatal: Szigetszentmiklós.

 
2015.09.05 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

Aki otthon szül, az a gyermekvédelem szerint nem normális

Közölte hogy Belülről megvizsgál, történt -e valami sérülés, benyúlkál, és kikaparja, ha maradt bent lepény...(Teljes egészben kijött a lepény még otthon, semmi gond nem volt vele) Na itt ismét közöltük, hogy ezt márpedig nem!! Erre ő ismét bunkó módon elkezdett szövegelni, hogy ki fogja felnevelni a gyereket, ha én meghalok, mennyire felelötlen vagyok, ez nem "saját felelősségre távozás", hanem "saját felelőtlenségre". Közöltem, hogy jó, akkor saját felelőtlenségemre távozok, ő még ecsetelte 1-2 percig, hogy milyen valószínű, hogy én már pedig meg fogok halni, mert biztos maradt bent a placentából, vagy fertőzés miatt, vagy belső vérzésben, mert hogy mekkora seb keletkezik mikor leválik a placenta..Még 10x el kellett ismételni neki, hogy távozunk és kész...ekkor a környéken már mindenki más is nagyon csúnyán nézett ránk (Közben én ott álldogáltam, miközben pont hogy pihennem kellett volna...) Közölte, hogy akkor várjunk kint a székeken...kimentünk szemben volt az újszülött osztály, ott ült a nagymama, kérdeztük tőle, hogy hol a baba?

Még nem tud róla semmit, valaki azt mondta, majd szól a dokinak és majd ő tájékoztat, vártunk, telt az idő közben akárkit kérdeztünk mindenki bunkó, lekezelő volt... Jó..kijött az "Osztályvezető főorvosasszony" Elkezdett leteremteni, hogy hogy képzelem, hogy nem fekszem be és visszautasítom a kezelést, márpedig ezt a gyereket nem láthatjuk, nem fogják hazaadni minimum 4 napot és akkor is csak GYÁMÜGYI HATÁROZATTAL!!! 

 
2015.07.17 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Az apa párkapcsolatban a járási gyámhivatal vezetőjével

A beadvány szerint a panaszos 2008-ban elvált a férjétől. Volt férjével kötött – a bíróság által jóváhagyott – egyezségük alapján az 1999-ben született közös gyermeküket ő nevelte. Az apa kérésére a gyámhivatal 2013 januárjában eljárást indított a kapcsolattartás végrehajtása tárgyában. Figyelemmel arra, hogy az apa párkapcsolatban él a járási hivatal vezetőjével, mind az első, mind a másodfokon eljáró gyámhivatal kérte az ügyintézésből való kizárását, eljárásukat a döntésig felfüggesztették. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a gyámhivatalhoz 2013. április 4-én érkezett végzésében a kizárásnak helyt adott.

Az apa 2013. április 10-én kelt, a gyermek nem megfelelő felügyeletére vonatkozó írásbeli jelzésére az ügyintézésből kizárt gyámhivatal intézkedett.

 
2015.07.01 | Menüpont: Gyámhivatal | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807443
30 nap: 20744
24 óra: 716