Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Több a szexuális erőszak, a kormány mégsem lép ...

szel-bernadett.jpgA Belügyminisztérium az LMP kérdésére megküldött adataiból kiderül: tavaly másfélszeresére nőtt a szexuális erőszak eseteinek száma és kétszer több eljárás indult kapcsolati erőszak miatt, mint egy évvel korábban.

Az Országgyűlés fideszes többsége a héten ismét elutasította az Isztambuli Egyezmény ratifikációját sürgető határozati javaslatot, az LMP szerint a kormány nem húzhatja tovább az időt.

Nincs erkölcsi indoka a kormánynak arra, hogy tovább halogassa az Isztambuli Egyezmény ratifikációját: meg kell tízszerezni a krízisférőhelyek számát, rendszeres képzést kell kapniuk a szakembereknek: rendőröknek, bíráknak, gyermekvédelemben dolgozóknak, és hatékonyabbá kell tenni a hatósági fellépést.

Az LMP által kikért adatok világosan mutatják, hogy nőtt a nők elleni szexuális erőszak regisztrált eseteinek száma és kapcsolati erőszak miatt is egyre több a bejelentés.

Tavaly a szexuális erőszak eseteinek száma közel másfélszeresre, 293-ra nőtt. 2014-ben 329, egy évvel később ennek kétszerese, 670 volt a kapcsolati erőszak miatt indított eljárások száma és duplájára, 293-ra nőtt a női sértettek száma. A nők elleni erőszakos bűncselekmények ötödét partnerük vagy volt partnerük követte el, a halált okozó bűncselekményeknél pedig 29 százalékos volt ez az arány.

Szél Bernadett, társelnök - OS

Kapcsolódó:

A csak férfiakból álló Igazságügyi Bizottság nem védi meg a nőket és a gyermekeket - katt ide

A családon belüli erőszak többsége el sem jut a bíróságokig - katt ide

A társadalom nem néz szembe a szexuális erőszak kérdésével - katt ide

 

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 21
Összes: 1804277
30 nap: 21465
24 óra: 613