Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testével védte csecsemőjét, miközben élettársa szúrkálta

kes.jpgA Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy 49 éves gyöngyösoroszi férfival szemben, aki azzal fenyegette meg volt élettársát, hogy kisgyermekével együtt „lassú halállal” végzi ki, amiért szakított vele. A férfi az utcán többször megszúrta a segítségért kiáltó nőt, aki fájdalmai ellenére a csecsemőjét védte a testével.

Az eset idén január 15-én történt. A pár szakított, és már a késelés előtti napon is veszekedtek.

Amikor a férfi belépett a nyitott ajtón át a házba, elővett nadrágja korcából egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, és a konyhában rátámadt a nőre. Üldözte, majd amikor utolérte, megpróbálta földre rántani, amiből dulakodás alakult ki. Több helyen megvágta a nő kezét, miközben az megpróbálta elvenni tőle a kést.

Végül a férfi kerekedett felül, és közölte volt párjával, hogy a határban lassú halált fog halni a korábbi kapcsolatából származó egyéves gyermekével együtt.

A nő nem mert tiltakozni, lassan elindult az úton, karjában a csecsemővel, miközben a férfi a kést az oldalához nyomta. Nem jutottak messzire, amikor az utcán szembe jött velük három járókelő, és a nő hangosan segítségért kiáltott.

A férfi erre combon szúrta, majd amikor fájdalmában földre rogyott többször belevágta a kést a mellkasába is. Az anya eközben összekuporodva a gyermekét védelmezte, aki végül nem sebesült meg. A szurkálásnak az utcára siető emberek közbelépése vetett véget, a támadó elfutott előlük a helyszínről.

A nő nyolc napon túl gyógyuló sebesüléseket szenvedett, csak a véletlenen múlott, hogy nem kapott életveszélyes sebeket.

A Heves Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásba helyezett férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben, valamint azt, hogy rendeljék el korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását – közölték pénteken.

Hvg.hu

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 7
Összes: 1806431
30 nap: 20703
24 óra: 576