Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtörtént - 15 évesen szült gyermeket nevelőapjától

Megerőszakolta nevelt lányát egy férfi Kisteleken. A lány 15 évesen, az első erőszak után teherbe esett, tavaly januárban egészséges kisfiúnak adott életet. F. István rávette nevelt lányát, hogy mást nevezzen meg apaként. A lány a szörnyűségekről először múlt héten beszélt egyik barátnőjének.

– Oda nem fognak tudni bemenni – mondta a kisteleki Tápai utca közepén egy nyugdíjas férfi. Ő az egyik szembe szomszédja F. Istvánnak, akit néhány napja helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság. A gyanú szörnyű: az 55 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2013 áprilisa óta többször megrontotta nevelt lányát, aki teherbe esett, és tavaly januárban, 15 esztendősen egy egészséges fiúnak adott életet.

A Zsaru magazin információi szerint F. István 1999-ben lépett élettársi kapcsolatba a lány anyjával, és magához vette az akkor még 18 hónapos kislányt. Élettársával három közös gyereke születetett. A nyomozás feltárta, hogy az első megerőszakolás a család ópusztaszeri tanyavilágban lévő házában történt 2013 tavaszán. A lány és nevelőapja a tanyán dolgozott, majd a lány lefeküdt aludni. Arra ébredt, hogy nevelőapja a mellét simogatja. Sikítani akart, de a férfi befogta a száját, lemeztelenítette és megerőszakolta, majd megfenyegette: baj lesz, ha bárkinek beszél a történtekről. A lány ekkor esett teherbe. A kisfiú megszületése után F. István rávette nevelt lányát, hazudja azt, hogy egy azóta halálos motorbalesetet szenvedett fiú a gyermek apja. A nevelőapa tavaly júliusban ismét a tanyán, majd decemberben a Tápai utcai házban újfent megerőszakolta nevelt lányát, és mindkétszer megfenyegette: ne beszéljen a történtekről. 


A most 17 éves lány múlt szerdán egy barátnőjének mesélte el a szörnyűségeket, aki ezt azonnal bejelentette a rendőrségen. F. Istvánt elvitték a rendőrök, és 18. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. 

A kisteleki családi ház Tápai utca felé néző egyetlen ablakán ottjártunkkor a redőny teljesen le volt húzva. Két csengőt is láttunk a kapun, de egyik sem működött. Hasztalan zörgettünk erősen a lehúzott redőnyön is. – Mindig zárkózottan éltek, kopogásra, csengetésre, zörgésre szinte sosem nyitottak ajtót. Úgy hat-hét éve költöztek ide. A férfi alkalmi munkából élt, dolgozott tán a kertészetben is, de nem tudunk róluk sokat. A megerőszakolásról is csak annyit hallottam, hogy megtörtént – mondta a családdal szemben lakó férfi. 

Szavait megerősítette F. Istvánék közvetlen szomszédja. – Nem voltam beszélő viszonyban velük, óvatosságból a kapumat is mindig kulcsra zárom. Egy másik szomszéd még a kerítését is megmagasította, mert a hátsó kertből sokszor átmásztak hozzá – mondta. 

F. István a rendőrségen a szexuális együttléteket beismerte, de azt állította: nevelt lánya belegyezésével történtek.

 

Kis Gábor Gergő – Délmagyarország Napilap

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 21
Összes: 1804276
30 nap: 21468
24 óra: 612