Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konyhakéssel többször szúrta mellkason 1,5 éves kislányát

szomorusag-konnycsepp.jpgJogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki egy konyhakéssel többször mellkason szúrta másfél éves kislányát. A férfi most 33 éves, szülői felügyeleti jogát is megszüntették.

Egy másik erőszakos bűncselekmény miatt korábban már öt év fegyházra ítéltek a férfit, aki 2014-ben született kislányával, élettársával és rokonaival lakott egy lajosmizsei házban, míg az asszony 2015 májusában el nem hagyta.

2014-től többször drogozott, a kislány megtámadása előtt négy napig kristályt szívott, amitől hallucinált, és azt hitte, hogy a körülötte lévő családtagjai meg akarják ölni, gyermekét el akarják tőle venni. 2015. szeptember 10-én reggel magához vett egy 21 centiméteres pengéjű konyhakést, és a magához ölelt kislányát négyszer mellkason szúrta. Önmagát is megsebezte, de csak jelentéktelen sérüléseket okozott saját magának.

Amikor a szülei meglátták a véres férfit, elvették tőle a kislányt és a kést, majd mentőt hívtak. A mentők a gyereket nem vizsgálták meg, mert a rokonok azt állították, hogy csak a férfi sérült meg, és őt vitték kórházba.

A nagymama ezután vette észre a kislány mellkasi sérüléseit, és orvoshoz vitte. Utóbbi azonban nem ismerte fel a mellkasba és hasüregbe hatoló szúrt sérüléseket, csak leragasztotta azokat. A kisgyerekhez végül azután hívtak mentőt, hogy vért hányt. Sérüléseit Szegeden látták el, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A tárgyaláson az apja tagadta, hogy ő sebesítette volna meg életveszélyesen gyermekét, és az utolsó szó jogán azt állította: mindketten áldozatok.

MTI

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 9
Összes: 1804498
30 nap: 21393
24 óra: 602