Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Enyhítettek a büntetésén, miután hasba térdelte élettársa gyermekét

di_targyalas-4.jpgA történtek előzménye, hogy a megelőző napon a gyermek kiesett a fürdőkádból. Dr. Elek Balázs büntetőtanácsa az első fokon a férfira kirótt nyolc és féléves fegyházbüntetést hat év börtönre enyhítette.

Az ítélet indoklásából kiderült, a vádlott hívott mentőt a gyermekhez, vagyis megpróbálta a cselekmény súlyosabb eredményét, a halált elhárítani, ezért a bíróság – a hivatalos megfogalmazást kölcsönözve – csak a maradék bűncselekményért, a testi sértésért szabhatott ki büntetést.

A tényállás szerint Sz. K. és a másodrendű vádlott, a gyermek anyja élettársi viszonyban éltek, előbb Kisvárdán, majd Bagamérba költöztek. A gyermek miatt a vádlottak gyakran veszekedtek.

A sértett egyszer a házuk udvarán lévő vízzel teli kádból megpróbált kimászni, de megcsúszott, hasával a kád peremére esett. Bár a gyermek megijedt, nem sírt, sérülés nem látszott rajta és fájdalmat sem jelzett. Az anyja csak annyit tapasztalt, hogy kissé aluszékonyabb lett. Másnap már étvágytalan volt, és több vizet ivott a megszokottnál.

Amikor Sz. K. kettesben maradt a sértettel – aki sírásával zavarta őt a pihenésben –, nagy erővel a hasába térdelt. A hazaérkező nő már csak azt észlelte, hogy a gyerek sír és nagyon fájlalja a hasát. Másnap nem tudott felállni a biliről, összeesett. Életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

Mivel a nő nem tudott arról, hogy bántalmazták a gyermeket, és a tünetek is csak később jelentkeztek, a bíróság szerint nem állapítható meg, hogy elmulasztotta volna a tőle elvárható segítség nyújtást. Őt felmentették.

HBN

Fotó: Derencsényi István

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 12
Összes: 1804501
30 nap: 21391
24 óra: 605