Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családon belüli erőszak elől menekültek - kiutasították őket

Az egyik kanadai kisváros több lakója el akarja érni, hogy járhasson iskolába két magyar gyerek, akik édesanyjukkal együtt a családi erőszak elől menekültek el Magyarországról, ám novemberben kiutasították őket Kanadából, így jelenleg a határozattal szembeszegülve Abbotsford evangélikus templomában laknak – írja a Global News.

Az egyház három hónapja ad menedéket nekik. A helyi barátok juttatnak nekik élelmet és tartják bennük a lelket, mivel ügyük nemigen halad előre. Csakhogy közben a 16 éves Patrik és a 12 éves Tamás nem részesül semmiféle oktatásban, legfeljebb az internet segítségével szerezhet némi tudást, de az nem kapcsolódik a hivatalos tananyaghoz.

Éppen ezért helybéliek a múlt hónap végén kezdeményezték, hogy a tartományi kormány vegye fel a fiúkat valamelyik iskolába, illetve hogy a bevándorlási tárca emberei ne vegyék őket őrizetbe, amint kilépnek az épületből.

A támogatók ezenkívül egy ügyvédet is akarnak fogadni, mert úgy gondolják, hogy a hatóságok sokszor hibáztak az eddigi eljárásban. A hónap elején pedig pénzgyűjtő akciót szerveztek a család javára.

 

168 óra Online

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1804499
30 nap: 21392
24 óra: 603