Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cipőfűzővel akarta megölni gyermekeit az anya

hirkep201607090832224692.jpgNyolc évet kapott a személyiségzavaros anya. 

„Imádom őket!” – gyermekei fényképe alá ezt írta ki Facebook-oldalára D. Lívia, majd kétéves kisfia és ötesztendős kislánya nyaka köré is cipőfűzőt tekert. Addig szorította a zsineget, míg a kicsik már nem mozdultak. Az anya átrohant a szomszédhoz, s közölte: „Megöltem a gyerekeimet!” 

A szörnyű történet helyszíne egy szegényes százhalombattai lakás, az anya terve pedig az volt, hogy nem csak a kis Kevinnel és Melánival, hanem önmagával is végez. Erre azonban végül nem maradt lelki ereje. Az ominózus, 2014. augusztus 18-i éjszakán a rendőrök megtalálták a nő búcsúlevelét, amelyben a többi közt anyagi helyzete miatti elkeseredésére hivatkozott, és kétséget sem hagyott afelől, hogy szándékai komolyak. 

Pénteken a bíróságon tanúvallomást tett a két rendőr, aki a riasztás után elsőként a helyszínre ért. Elmondták: Meláni és Kevinke is hörgő hangokat adott ki, moccanni sem bírt. Meláni körül sok vért is találtak, a zsineg felsértette a kislány nyakát. Az orvos szakértő szerint a nő legalább harminc másodpercig és legfeljebb két percig szoríthatta a gyerekek nyakát, mindkettőjük közvetlen életveszélyben volt, csak a szerencsének köszönhető, hogy túlélték a kísérletet. 

Lívia pénteken az utolsó szó jogán sem kívánt megszólalni. Dr. Holdampf Gusztáv bíró szerint a Borderline-szindrómában szenvedő, személyiségzavaros asszony betegsége nem minősül elmebetegségnek, tisztában volt a tette súlyával. A tanácsvezető nyolc év börtönre ítélte Líviát kiskorú veszélyeztetése és ember­ölés kísérlete miatt.

Az asszony házi őrizetben, nyomkövető viselésével várhatja a másodfokú döntést.

A bíró kiemelte: Lívia alkalmatlan a gyereknevelésre, ezért szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Hír és fotó: The Post

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1807440
30 nap: 20744
24 óra: 719