Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kormány minden szinten kihátrál a családon belüli erőszak elleni harcból

Balog Zoltán tegnap benyújtott határozati javaslata a kapcsolati erőszak elleni küzdelemmel összefüggő stratégiai célokról csak arra alkalmas, hogy újabb haladékot adjon a kormánynak az erőszak elleni fellépésre. A korábbi, 2003-as nemzeti stratégia visszavonása azt üzeni: semmilyen segítségre nem számíthatnak a bántalmazott nők.

Az LMP határozott követelése, hogy a kormány fejezze be az időhúzást és a pótcselekvést, és még ebben az ülésszakban ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

Döbbenettel olvastuk Balog Zoltán tegnapi napon benyújtott határozati javaslatát a kapcsolati erőszak elleni hatékony fellépést elősegítő nemzeti stratégiai célok meghatározásáról. A javaslat a korábbi átfogó, civilekkel széles körben egyeztetett és konkrét feladatokat tartalmazó stratégia visszavonásáról rendelkezik, és annak helyébe egy általános és a kormányt semmire sem kötelező kívánságlistát állít.

Emellett 2016. december 31-éig ad időt a kormánynak arra, hogy a meglevő stratégiákat "szükség szerint" módosítsa.

Az LMP a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kormány ahelyett, hogy a fiókban heverő korábbi stratégia megvalósításán dolgozna és még ebben az ülésszakban ratifikálná az Isztambuli Egyezményt, még a meglevő jogi eszközöket is kiüresíti. Miközben az erőszak elleni harc széleskörű együttműködést kíván meg civil és társadalmi szereplőkkel, a "nemzeti stratégiai célok" minden egyeztetés nélkül kerültek a Ház elé.

Az LMP azonnali és határozott fellépést vár a kormánytól, és felszólítja, hogy még ebben az ülésszakban ratifikálja az Isztambuli Egyezményt, az LMP módosítójának elfogadásával pedig biztosítsa hozzá a szükséges költségvetési forrásokat.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke - OS

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1804503
30 nap: 21390
24 óra: 607