Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családon belüli erőszak

Cikkek

Szándékosan félreértelmezik az Isztambuli Egyezményt

Az Egyezmény kapcsolati erőszak definíciója kiterjed a férfi áldozatokra is, ugyanakkor tény, hogy a kapcsolati erőszak aránytalanul érinti a nőket. 

 
2017.05.20 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Egy anya legfőbb bűne

Mint az embereknek általában, az anyáknak is sok bűne lehet. De főbűne csak egy. Ez pedig az a bűn, amikor pontosan tisztában van azzal, hogy élete párja szexuális erőszakot követ el a lányán, és nem tesz ez ellen semmit. Nem védi meg a gyermekét.

 
2017.04.30 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Orosz rulett

Egybehangzó volt abban az álláspont, hogy míg a saját sérüléseiken mind túlléptek, vagy túl lépnek valahogy, de azt senki nem gyomrozza be, hogy a rendszer arra kényszeríti, hogy a gyermekét, aki végre nyugalomban él, odalökje egy agresszív, pedofil, személyiségzavaros, bántalmazó „szülőnek”.

 
2017.04.27 | Menüpont: Családon belüli erőszak

A gyermekek védelmét Magyarország nem képes biztosítani

Magyarországon a gyermekek védelmére jellemző tény: a kiskorú veszélyeztetése cselekményt a Büntető Törvénykönyv tárgyalja, ám a legtöbb esetben (ha nem hal bele a gyermek, vagy nem szenved maradandó fizikai károsodást) polgári bíróság tárgyalja.

 
2017.04.04 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Szexuális bántalmazás családon belül

A gyerekek elleni szexuális bántalmazások nyolcvan százaléka családon belül történik. Az abúzusban nem a fizikai rész a legborzasztóbb, hanem az a súlyos titok, ami aztán egy életen át nyomasztja az áldozatokat.

 
2017.03.28 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Van, akinek kell a veréshez az ital, az apámnak nem kellett ....

Anyukám szerint az apámnak van tíz-húsz dolga, amit ha betartunk, például, ha hangosan beszélünk a telefonba, hogy mindent halljon és nem gondolja, hogy a háta mögött pusmogunk, vagy ha hosszan, részletesen elmeséljük neki mindig, hogy mi történt aznap, nem nyúlunk a számítógépéhez, akkor minden rendben lesz. De persze valójában kiszámíthatatlan. Hazaérsz, belépsz az ajtón, ránézel, és tudod, ha vesztettél. Tudod, hogy aznap meg fognak verni. Aztán az is lehet, hogy azt gondolod, ma nem fognak megverni, és mégis megvernek. Egyáltalán semmilyen kontrollod sincs az életed felett.

 
2017.03.27 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Konyhakéssel többször szúrta mellkason 1,5 éves kislányát

Amikor a szülei meglátták a véres férfit, elvették tőle a kislányt és a kést, majd mentőt hívtak. A mentők a gyereket nem vizsgálták meg, mert a rokonok azt állították, hogy csak a férfi sérült meg, és őt vitték kórházba. A nagymama ezután vette észre a kislány mellkasi sérüléseit, és orvoshoz vitte. Utóbbi azonban nem ismerte fel a mellkasba és hasüregbe hatoló szúrt sérüléseket, csak leragasztotta azokat. A kisgyerekhez végül azután hívtak mentőt, hogy vért hányt. Sérüléseit Szegeden látták el, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

 
2017.03.19 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Családi ünnepség után halálra verte testvérét

A 16 éves, fiatalkorú vádlott 2016. szeptember 24-én este Jánoshalmán a rokonai és ismerősei körében unokahúga születésnapját ünnepelte. Később a leittasodott bátyja a ház konyhájában dulakodni kezdett a szintén részeg sógorával, akit – miután az a földre került – többször meg is rugdosott. Emiatt az ugyancsak ittas vádlott felelősségre vonta a 27 éves férfit.

 
2017.03.15 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Havonta egy gyermek belehal a családon belüli erőszakba

Magyarországon olyan súlyos a nők elleni és családon belüli erőszak, hogy abba hetente egy nő és havonta egy gyerek belehal. Az egyezményben foglalt intézkedések elindítása és egy kisebb atlétikai csarnok árának ráfordítása többszázezer bántalmazott nő és gyermek életén javíthat.

 
2017.02.16 | Menüpont: Családon belüli erőszak

3 éve késik a családon belüli erőszak elleni fellépésről szóló egyezmény kihirdetése

Az Igazságügyi bizottság ellenzéki tagjai együttesen kezdeményezik Trócsányi László igazságügyi miniszter meghallgatását. Ha a kormánypárti többség nem hiúsítja meg meghallgatást, akkor az igazságügyi miniszternek a bizottság előtt kell számot adnia arról, milyen lépéseket tettek az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának és alkalmazásának előkészítésére.

 
2017.02.03 | Menüpont: Családon belüli erőszak


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 15
Összes: 1788356
30 nap: 32830
24 óra: 787