Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családon belüli erőszak

Cikkek

A pedofíliát a magyar büntetőjog nem ismeri

A gyermeket minden egyes családon belülről érkező erőszak elkövetése esetében négyszer hagyják cserben. Először a saját apja, aki elköveti a nemi erőszakot, másodjára a saját anyja, aki mindezt tűri, és nem érdekli, harmadszor a gyámhivatal, aki szintén csak az eset eltussolásában érdekelt, és negyedszer a bíróság, aki nem mentesíti a gyermeket attól, hogy az elkövetővel további kapcsolatban maradjon.

 
2017.01.07 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Az ördög nem alszik ...

A 2000-es évek elején történő elkövetést és a 2007-es beismerést követően 2009-ben született jogerős ítélet, mely 12 év letöltendő börtönbüntetést mért a sorozatgyilkosra, a sírásó ugyanakkor mindössze felfüggesztett büntetésben részesült. És, láss csodát, a bíróság is úgy látta helyénvalónak, ha a sírásó tovább neveli a még élő gyermekeit, ugyanakkor azt is rendben lévőnek találta, hogy a sorozatgyilkostól sem vonta meg a szülői felügyeleti jogát.

 
2017.01.02 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Nem értékelik érdemben a gyermekvédelem szervei a szakértői véleményeket

Amennyiben a zaklatási ügyben gyermek is szerepet kap, a kapcsolattartások kérdésében, a gyermeket nem védik meg a gyermekvédelmi szervek. Sőt. Továbbmegyek: a gyermeket maguk a gyermekvédelmi szervek kényszerítik a kapcsolattartásra azzal a személlyel, akit a gyermek bár szeret, de retteg is tőle, annak indulatossága miatt. Amennyiben az áldozat, annak érdekében, hogy védje gyermekét, nem biztosítja a kapcsolattartást, a gyermekvédelem szervei alapos pénzbírságokkal sújtja az áldozatot.

 
2016.12.28 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Minden családon belüli erőszak legfőbb áldozata a gyermek

Gyakori, hogy a szociális rendszer különböző állomásai, az ellátórendszer, a gyerekvédelmi és gyámügyi hatóságok, illetve a bíróságok nem veszik figyelembe a párkapcsolati erőszakot mint a gyerekekre ható tényezőt, vagy egyszerűen az anyát hibáztatják, amiért nem képes megvédeni gyermekeit attól a károsodástól, ami azzal jár, hogy jelen vannak az erőszakkitörések során.

 
2016.12.16 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Tévhitek a verve nevelés kapcsán

Miután a szülő elérte a gyermek verésével azt az orgazmust, ami a hitvesi ágyból minden esetben hiányzik, el is magyarázza a gyermeknek: megérdemelted, hülye vagy, téged nem lehet szeretni. És a többi. A fizikai abúzus a statisztika alapjául szánt megállapítások szerint befejeződik azzal, hogy a szülő leengedi kezét, ismét rááll a lábára, vagy leteszi a fakanalat, nadrágszíjat, kést, stb. … Azt nem veszik figyelembe, hogy azonnal elkezd beszélni. És nem magyaráz, hanem okol, vádol, és fröcsögi a gyűlöletet. Mint ahogyan a verések közben is ezt teszi, mert soha nem vernek egy gyermeket némán. …

 
2016.12.12 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Őrzik csendben a titkot, és tűrnek ...

Az összefogásban, a nyilvánosság erejében bízunk, és hogy a rendezvény miatt felfigyelnek a hatóságok arra, hogy milyen nagy baj van Magyarországon, családjogi perekben gyermekelhelyezésnél, mennyire nem kapnak segítséget a bántalmazást elszenvedett nők és gyerekek. 

 
2016.12.03 | Menüpont: Családon belüli erőszak

STOP - a családon belüli erőszakra

A látencia a családon belüli erőszak esetében jóval nagyobb, mint azt a szakemberek sejtetni engedik.

Mi lehet ennek az oka? Az a nagyfokú szégyenérzet, amit az áldozat érez, a vele történtek kapcsán. Nagyon nehéz erről beszélni, amikor a társadalom nagy részétől, illetve a segítségnyújtásra hivatott, hivatalos szervek részéről is általában megvetés, elbagatellizálás és gúny érkezik, válaszreakcióként. Ugyanakkor ok lehet az is, hogy ha nyilvánosságra kerül, hány bejelentett esettel nem foglalkoztak érdemben a hatóságok, illetve, hány esetben tette maga a rendszer még inkább áldozattá az áldozatot, jelenlegi „igazságszolgáltatási” rendszerünk alapjaiban rengene meg.

 
2016.11.29 | Menüpont: Családon belüli erőszak

A magyar nők nem élvezhetik az Isztambuli Egyezmény védelmét

Ne gondoljuk azt, hogy ez csupán a nők problémája. Orbánék anyáinkat, feleségeinket, lányainkat gyalázzák meg. A nőkkel szembeni erőszak és megkülönböztetés az emberi jogok megsértését jelenti, rombolja az emberek közötti bizalmat, a biztonságérzetet, valamint komoly hatással van gyermekeink életére, de még a gazdasági teljesítményre nézve is. Egyszóval az egész társadalmat negatívan érinti.

 
2016.11.26 | Menüpont: Családon belüli erőszak

Az érzelmi zsarolás

Arra kevés esély van, hogy észérvekkel meg tudj győzni egy érzelmi zsarolót arról, hogy amit tesz, az nem helyes. Ő sem az észérvek síkján mozog, még ha sokszor elő is hoz racionálisnak tűnő magyarázatokat. Az érzelmekkel tart sakkban, azok pedig mindig felülírják az észérveket. Amíg az érzelmi zsaroló lelki sérülése feldolgozatlan marad, addig vagy Téged fog pusztítani, vagy önmagát – és az is lehet, hogy mindkettőtöket. 

 
2016.11.21 | Menüpont: Családon belüli erőszak

A szexuális abúzus helyrehozhatatlan károkat okoz a gyermekekben

Európában nagyjából minden ötödik gyermek áldozatul esik a szexuális kizsákmányolás és zaklatás valamely formájának. Ráadásul az európai összesített adatok szerint az esetek legalább 70-80 százalékában nem idegen pedofilokról van szó, hanem a gyermek ismeri az elkövetőt, az ugyanis a "bizalom körében" található, azaz a család, barátok, rokonok között kell keresni. 

 
2016.11.19 | Menüpont: Családon belüli erőszak


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 15
Összes: 1807448
30 nap: 20747
24 óra: 719