Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bíróság

Igazságszolgáltatás. ... Kérdem én: a bíróságokon? .... Ahol gyermekeket érintő ügyekben mindössze csak a gyermekek jogait nem veszik figyelembe? Ahol a gyermekek jogainak képviseletére hivatalból nem rendelnek ki gyermekjogi képviselőt? Ahol a gyermek veszélyeztetettségét polgári bíróság tárgyalja, miközben magát a cselekményt a Büntető Törvénykönyv szabályozza? Ahol úgy dönthetnek a bírák gyermek- és családjogi ügyekben, hogy nincs meg ehhez a megfelelő, szakirányú, speciális szakvégzettségük? (a felsorolás szabadon folytatható) ...

... Íme az elrettentő példák sora:

 

 

 

Cikkek

Mit érdemel az a bűnös?

Azt pedig, szépen kérem, magyarázza el nekem valaki, miért nem minősül azonos gyilkosságnak ugyanaz a tett, a bíróság megítélésében, ugyanazokkal a felmentő/súlyosbító körülményekkel egy felnőtt és egy gyermek esetében?

Egyébként az is magyarázatra szorul esetemben, hogy a szülő miért áldozat mindkét esetben, a gyermek miért bűnös mindkét esetben? Mert teljesen mindegy, hogy gyermekgyilkosról, vagy gyilkos gyermekről beszélünk, mindkét esetben egyetlen bűnös van a bíróságok ítélkezési gyakorlata szerint: ez pedig maga a gyermek!

 
2015.03.18 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Miért nincs kirendelve az adósperekben gyermekjogi képviselő?

Személy szerint szívügyemnek tekintem a végrehajtási eljárásokat, azokon belül is a gyermekjogok teljes mértékű figyelmen kívül hagyását. Mint ahogyan a közigazgatási eljárások egyikében sem veszik figyelembe a gyermekek szociális biztonsághoz – és a családban való nevelkedéshez való jogát. Abban az esetben, ha az adósok a végrehajtás felfüggesztését, vagy a végrehajtási eljárás megszüntetését kérik, illetve ha végrehajtási kifogást nyújtanak be, nem rendelnek ki hivatalból az eljáró bírók a gyermekek jogainak védelmére kirendelt képviselőt. Nincs ez így jól.

A kiskorút is megilletik jogok, nem csupán a családja és megélhetése vonatkozásában, hanem a birtokához való jog vonatkozásában is. Tekintettel arra, hogy a bank zálogjoga a szülő tulajdonjogát érinti, és arra vonatkozó korlátozást tartalmaz, ez a szülő birtokjogának korlátozását vonja maga után, nem pedig a kiskorúét. A kiskorú birtokhoz való jogát még a saját szülőjének birtokjogával szemben is kötelessége érvényesíteni annak, aki a gyermekek védelmével foglalkozik, és a közigazgatásban dolgozik. Kérdésem az volna hát: Van-e arra lehetőség, hogy a végrehajtási eljárásokba, és az ezzel foglalkozó bírósági eljárásokba bevonjanak – hivatalból, az állam költségén - a gyermekek jogaival, illetve gyermekek védelmével foglalkozó képviselőt?

 
2015.03.18 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

« előző

1 2 3 4 5 6 7 8 9 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807442
30 nap: 20745
24 óra: 717