Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bíróság

Igazságszolgáltatás. ... Kérdem én: a bíróságokon? .... Ahol gyermekeket érintő ügyekben mindössze csak a gyermekek jogait nem veszik figyelembe? Ahol a gyermekek jogainak képviseletére hivatalból nem rendelnek ki gyermekjogi képviselőt? Ahol a gyermek veszélyeztetettségét polgári bíróság tárgyalja, miközben magát a cselekményt a Büntető Törvénykönyv szabályozza? Ahol úgy dönthetnek a bírák gyermek- és családjogi ügyekben, hogy nincs meg ehhez a megfelelő, szakirányú, speciális szakvégzettségük? (a felsorolás szabadon folytatható) ...

... Íme az elrettentő példák sora:

 

 

 

Cikkek

A Kúria döntése ellentétes az EU útmutatásával

Az ítélet indoklása a szülők a szabad iskolaválasztására hivatkozik, miközben csak aránytalan terhet vállalva vihetnék más intézménybe a gyermekeiket. Még aggasztóbb, hogy az indoklás szerint az iskola vallásos célja, "cigánypasztorizációs" jellege teszi jogszerűvé az elkülönítést. Ez az érvelés feltűnően hasonlít a perbe szégyenletes módon a szegregáció védelmében beavatkozó Balog Zoltán miniszter nézeteire.

 
2015.04.23 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Pozícióhalmozásból adódó joghátrány okozás a bíróságokon

Elgondolkodik az ember azon, egy seggel hány nyerget lehet ülni egyszerre? Az OBH megítélésében minimum 2-t, de hármat, akár négyet is. … Miért állítom ilyen pofátlanul, hogy az „OBH megítélése szerint”? Gondolatmenetem a következő: ha nem tiltja, akkor engedi. Ugyanis, a józan paraszti eszem szerint több lehetőség ebben a kérdésben nincs. S mivel nem tiltja a bírái számára a pozícióhalmozást, ezt azok oly módon is fel tudják használni, hogy azzal egyik, vagy másik peres félnek joghátrányt, méghozzá súlyos joghátrányt okozzanak. Megtörtént eseten keresztül bemutatom, miről is beszélek tulajdonképpen.

 
2015.04.20 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

... mert nincs korrupció a bíróságokon!

A megkövezésem előtt előrebocsájtom: TISZTELET A KIVÉTELNEK! Ha pokolra kerülök is, leírom a saját tapasztalataimat, igen tanulságos, és elgondolkodtató az, ahogyan viselkednek az ügyvédek a tárgyalóteremben, és/vagy azon kívül. Képviseltek már engem is, álltak már velem szemben is páran. ... 

 
2015.04.20 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

A szükséges rossz: Pszichiáter szakértő a bírósági eljárásokban

Gyermekelhelyezési perekben a bíró legtöbbször az igazságügyi pszichológus szakértő véleménye alapján hozza meg döntését. Jó lenne azt hinni, hogy a szakértők mindannyian felkészült, lelkiismeretes emberek - de a valóság az, hogy egyáltalán nem mindegy, kit rendel ki a bíró az adott perben.

 
2015.04.20 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Ideiglenes intézkedés kérelme a bíróságon

A leggyakoribb kérelmek a gyermektartásdíj megállapítására, a különélő szülőnek a gyermekkel való kapcsolattartására, a régi Csjt. alapján a gyermek elhelyezésére, illetve az új Ptk. alapján pedig a szülői felügyeleti jogok kizárólagos gyakorlására, illetve egyes szülői felügyeleti jogok gyakorlására irányulnak.

 
2015.04.13 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 1

Újszülött, vagy abortum? - Műhibaperek a szülészeten

1983-ban négy tatabányai orvost marasztalt el a bíróság, mert életképtelen abortumnak nyilvánítottak egy koraszülött kislányt, aki hosszú órákig egy vesetálon nyöszörgött a kórház személyzeti WC-jének előterében. Az igazságügyi orvos szakértő a tárgyaláson megjegyezte: „Nem mindegy, hogy hová születik az ember.”

 
2015.03.30 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Egy anyát fognak elítélni, ha a jogos védelem nem áll meg

Bár az, hogy a fent említett bíró szerint ez egy emberölési ügy, - ahogy azt fent már írtuk - ez nem kötelezi semmire az ügyészséget, Andreát mégis letaglózta a hír. „ Az ember évekig tanul, dolgozik, adót fizet, gyereket nevel, távolról sem ismeri a bűnt, és egyszer csak gyilkost akarnak csinálni belőle. ”

Úgy véli, az igazságszolgáltatásnak el kell döntenie, kit támogat, az állampolgárt vagy a bűnözőket, mert ha őt ezért elítélik, annak az az üzenete, hogy „nincs jogod megvédeni magad, a családodat, az értékeidet, amiért megdolgoztál, mert te leszel a bűnöző, ha ellenállsz vagy megpróbálsz valamit tenni ellene”. Ezen a vélemény van Magyar György is, szerinte amennyiben bűnösnek találják Andreát, az a bűnözők felé szintén - erős, egyben rendkívül rossz - üzenet: „Bűnözzetek, mert nem biztos, hogy ti lesztek a felelősök.”

 
2015.03.27 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Az agresszornak ítélték a gyermekeket

Néhány napig egy motelben voltunk elszállásolva, közben a gyermekvédelmi egyesület megvette hármónknak a repülő jegyeket, így haza tudtunk jönni. Itthon is elkezdődött a kálvária, ugyanis az apuka édesanyja eljárást indított ellenem a gyámhivatalnál hogy veszélyben vannak nálam a gyerekek és azonnal vegyék el tőlem őket. A gyámhivatal nem adott helyt a kérésének, mert nem látta indokoltnak. Eközben gyermekelhelyezési pert indítottunk, ők 1 nappal hamarabb adták be a keresetet. Ekkor a nagymama a rendőrségnél is feljelentést tett ellenem. Kitalálták, hogy alkoholfüggő vagyok, hogy elhanyagolom a gyermekeimet, hogy bántom őket, stb. Persze mindebből semmi nem igaz, csupán a bosszú vezéreli őket. Később már a kislány szexuális molesztálásával folytatták a vádaskodásaikat. Az apuka csak a harmadik tárgyalásra jött haza. ...

 
2015.03.18 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Megtörtént - Soron kívüli eljárás contra gyermekjogok

Kiemelten fontos volna tehát, a fentiek fényében, hogy a család- és gyermekjogi ügyeket a bíróságok elkülönítetten kezeljék a polgári jogi ügyektől. Az is fontos volna, hogy egy bíróság elnöke – mivel felülvizsgálati hatásköre van – ne tárgyalhasson ügyeket, hiszen ő önmagát soha, egyetlen esetben sem fogja mulasztáson kapni. …

Fontos és szükséges volna úgy a gyermekvédelmi-, mint a közigazgatási hatósági eljárásokat előíró törvényekbe és kormányrendeletekbe beleilleszteni a gyermekek jogairól szóló rendelkezéseket, mert azokból ez szintén hiányzik.

 
2015.03.18 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Megtörtént - soron kívüliség esete a bírósággal

… és aláírta a városi bíróság elnöke. …

… Aki egyben az ügyben eljáró bíró is. …

Mit mondasz? Hogy elfogult volna? Ugyan, miért? Hiszen saját magát ellenőrizhette, és ezt a fenti tényállást arra alapozta. A fenti tényállás pedig azt tanúsítja, hogy a bíróság elnöke nem tartja hibás lépésnek egy soron kívüli eljárásban augusztustól novemberig pihentetni az ügyet úgy, hogy bizonyítékok garmada van a bíróság elé tárva, de még a gyámügyi hivatalt sem hajlandó közben felszólítani, hogy ugyan már, tegye a dolgát. Már miért is volna fontos? „Csak” egy gyermek van veszélyben. …

 
2015.03.18 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1807447
30 nap: 20746
24 óra: 718