Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bíróság

Igazságszolgáltatás. ... Kérdem én: a bíróságokon? .... Ahol gyermekeket érintő ügyekben mindössze csak a gyermekek jogait nem veszik figyelembe? Ahol a gyermekek jogainak képviseletére hivatalból nem rendelnek ki gyermekjogi képviselőt? Ahol a gyermek veszélyeztetettségét polgári bíróság tárgyalja, miközben magát a cselekményt a Büntető Törvénykönyv szabályozza? Ahol úgy dönthetnek a bírák gyermek- és családjogi ügyekben, hogy nincs meg ehhez a megfelelő, szakirányú, speciális szakvégzettségük? (a felsorolás szabadon folytatható) ...

... Íme az elrettentő példák sora:

 

 

 

Cikkek

A PAS helyett a befolyásolás vizsgálatát kell kérni a bíróságtól

Nem kétséges, hogy ezek az esetek rendkívül károsak a gyermek érzelmi biztonsága és kiegyensúlyozott érzelmi fejlődése szempontjából, amely igényelné a mindkét szülővel való harmonikus és kiegyensúlyozott, érzelmi kapcsolatot, főként egy olyan, érzelmileg és idegileg megterhelő, instabil helyzetben, mint a válás. Sok esetben idővel a gyermek, felismerve a szülői manipulációt, befolyásolást, elfordulhat a szülőtől, és érzelmi vákuumhelyzetbe kerülhet, ha a másik szülőhöz nem találja az utat egy hosszabb elidegenítési folyamat eredményeként.

 
2016.05.03 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

A bíró gyakran elfogult a bántalmazó irányában

A nő még a tárgyaláson is félt a férfitől, a bíró pedig azt kérdezte tőle, volt-e változás a bántalmazások után a szexuális együttlétek gyakoriságában. A nő azt válaszolta, hogy nem figyelt erre, csak igyekezett túl lenni rajta, mire a bíró megjegyezte, hogy “nem ez lehetett az oka, hogy a férje a lánya felé fordult szexuálisan?”

 
2016.05.02 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Családjogi perek - övön aluli ütésekkel

A pereskedő felek vitáját illetően egy bokszmérkőzés képzetét kelti. Sajnos, sok esetben ez megfelel a valóságnak: csaknem 40 éves bírói pályafutásom során számos olyan üggyel találkoztam, ahol a volt házastársak, élettársak között nem is a per – jogi értelemben vett – megnyerése volt a cél, hanem a másik fél lejáratása, kikészítése, „kiütése”. És sajnos ez az ütés sokszor nem az ellenfélen, hanem – nyilván nem szándékoltan – a gyermeken csattan.

 
2016.04.26 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Ha kicsit gyorsabb a bíróság, Veronika ma egészséges lehetne ....

Veronika és az édesapja jelenleg a nagymamánál élnek, a kislány nagyon kedves, érdeklődő, azonban a bántalmazás örökre nyomott hagyott rajta. Most két és fél éves, de még csak pár szót tud mondani, bal oldalára részlegesen lebénult, és valószínűleg maradandó agyi károsodásokat szenvedett. „Gyógytornára járunk, folyamatosan orvoshoz viszem, a munkámat is feladtam, mert állandó felügyeletre szorul" – mondta el az édesapa, miközben a kislány le sem szállt az öléből, ölelgette. P. Tamás bízik abban, hogy Veronika egyszer majd talán normális életet élhet, amennyire „állapota engedi". 

 
2016.04.20 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Megölte lányát - egy magára hagyott ember elkeseredett cselekedete

20 éves korára már jóval mázsán felül volt a lány súlya, anyja mozdítani is alig bírta, ráadásul a gyerek bioritmusa megfordult, nappal aludt és éjjel volt aktív. Ágnesnek ehhez is alkalmazkodnia kellett.  A nőnek élete abból állt, hogy Juditot megetesse és mozgassa. 25 év után azonban Ágnes teljesen felőrlődött. Egy különösen megerőltető éjszaka után már csak arra tudott gondolni, hogy pihenni akar, és nem akar felébredni. Hajnalban, Judit joghurtjába 250 darab nyugtatót kevert, és megetette vele, saját maga pedig 300 darabot vett be egy pohár vízzel.

 
2016.04.19 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Az ügyvéd véleménynyilvánítási joga korlátozott

Fellebbezéseiben és később szerkesztett beadványaiban egyre élesebb hangú, személyeskedésig menő kijelentésekre ragadtatta magát, az eljáró bíróval szembeni személyes ellenszenvét is kifejezésre juttatva, továbbá beadványaiban az eljáró bíróval szemben olyan állításokat engedett meg magának, mely állítások jogkövetkezményei igen súlyosak. 

 
2016.04.19 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Hogyan kerülhetnek elhelyezésre a bántalmazókhoz a gyermekek?

Sándor Bea szerint a bírók képzésének lenne hatása, de ezt hiába ajánlotta fel a Patent, a képzésekért felelős Országos Bírói Hivatal nem tart rá igényt. „Pedig az ilyen ügyekben eljárók megismerhetnék a bántalmazás komplex jelenségét, ezáltal összetettebben láthatnák a bántalmazottak helyzetét” – szögezi le. Úgy véli, a közönyösség és az előítéletesség azt üzeni az áldozatoknak, hogy az egész állam a bántalmazó oldalán áll.

 
2016.04.13 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Egyeztetés alatt az igazságügyi szakértőkről szóló, új törvény

főbb problémák körébe tartozik például, hogy az igazságügyi szakértői névjegyzék nehezen használható, a kirendelések során nincs szakmai visszajelzés a szakértők működéséről, annak ellenére, hogy ez a kötelezettség a jogszabályokban is megtalálható. A szakértőkre vonatkozó, a kompetens és hibátlan szakvéleményekhez szükséges minőségbiztosítási rendszer sem megfelelő.

 
2016.03.19 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Mióta neveli a borjút a bika? Tüntetés a bíróság előtt

Érdemes szót ejtenünk arról a nagyon gyakran vallott, hamisan rögzült társadalmi dogmáról is, mely azt állítja, hogy egy anyától ok nélkül nem vesznek el gyermeket. Ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit: Dehogynem! 

 
2016.03.17 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

Kapcsolattartásra kényszerítve az őt megerőszakolóval

Fogalmam sincs, mit tegyek. Ezek után kiben bízhatnék? Ki fogja megvédeni a gyerekemet? Vagy reménykedjek abban, hogy kilencévesen már túl nagy az apja ízléséhez?

 
2016.03.04 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1807447
30 nap: 20746
24 óra: 718