Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bíróság

Igazságszolgáltatás. ... Kérdem én: a bíróságokon? .... Ahol gyermekeket érintő ügyekben mindössze csak a gyermekek jogait nem veszik figyelembe? Ahol a gyermekek jogainak képviseletére hivatalból nem rendelnek ki gyermekjogi képviselőt? Ahol a gyermek veszélyeztetettségét polgári bíróság tárgyalja, miközben magát a cselekményt a Büntető Törvénykönyv szabályozza? Ahol úgy dönthetnek a bírák gyermek- és családjogi ügyekben, hogy nincs meg ehhez a megfelelő, szakirányú, speciális szakvégzettségük? (a felsorolás szabadon folytatható) ...

... Íme az elrettentő példák sora:

 

 

 

Cikkek

A válás igazi áldozatai a torzsalkodó szülők gyermekei - videóval

Természetesen be lehet kérni az eljárásba egy másik szakértőt, és ütköztetni lehet a két, minden esetben eltérő szakvéleményt, csakhogy akkor mindezt busásan kell megfizetni. Annak is, aki eredetileg nem zsírozta le sem a bírói döntést, sem pedig a szakértői véleményt, lévén, pontosan tudta, hogy neki van igaza. Ha ugyanis nem fizette ki előre azt, hogy igaza legyen, akkor utólag – mivel nem neki adtak igazat – pervesztes félként kifizetteti vele (perköltségként) az állam azt, hogy előre sajnálta kiadni azt az összeget, amiért igaza is lehetett volna. …

 
2016.08.21 | Menüpont: Bíróság

A valódi rendszerabúzus - mediálás, gyámhivatal, bíróság

De hogyan egyezzünk meg egy olyan emberrel, aki rosszat akar nekünk? Hogyan tartja tiszteletben a kéréseimet az, aki nem tisztel? Hát akkor tessenek szépen igénybe venni a mediálást. Két értelmes felnőtt csak tud kommunikálni, majd mi segítünk, nem kell annyit pereskedni. A mediálás pedig újabb alkalom a zaklatásra, nagy része fenyegetés, megfélemlítés, erőszakoskodás, amit a mediátor nem akadályoz meg, mert nem ismeri azt az alapszabályt, hogy a mediáció csak és kizárólag egyenlő felek között működik. Alá-fölé rendeltség esetén, aki alul volt, az alul is marad.

 
2016.08.04 | Menüpont: Bíróság

Tények, melyeket a bíróság nem vett figyelembe - az agárdi gyermekhalál valós története

A bírósági ítélet szerint is kizárt, hogy az egyetlen igazolt betegség, a külső-belső vízfejűség ilyen mértékű alultápláltsági tüneteket idézhetne elő. A bíróság nem vette számba a boncolási jegyzőkönyv alapján feltárt egyéb problémákat – többek között vérrög a tüdőben, elzsírosodott, megnagyobbodott máj, agysorvadás –, illetve azok kihatásait, amelyek nem egy kiéheztetett szervezet sajátosságai. Önálló szakvélemény ezen tünetek feltételezhető okairól nem készült. 

 
2016.07.10 | Menüpont: Bíróság

Csak 5 évet kapott az anya, aki kiszolgáltatta lányát aberrált rokonának

Két évvel ezelőtt Zsolt félrehívta a kislányt az egyik szobába, kikötözte az ágyhoz, levetkőztette, és csak a kezét használva molesztálni kezdte. A rémült gyermek sikoltozott, segítséget kért a konyhában ülő anyjától, aki a vád szerint nyugodtan hallgatta végig a borzalmas beavatást.

 
2016.07.09 | Menüpont: Bíróság

Barnahus modell bevezetésének lehetőségei az igazságszolgáltatásban

A modell erénye, hogy a gyermek legfőbb érdekét szolgálva elkerüli az ismétlődő meghallgatás miatti traumát, a szakemberek egy új típusú együttműködésen alapulva, közösen és gyermekbarát módon végezhetik munkájukat, folytathatják le a vizsgálatokat és a válsághelyzeti támogatást.

 
2016.06.29 | Menüpont: Bíróság

Nyílik az e-Perkapu!

A jogszabály módosítás a 2016. július 1-jétől indult fizetési meghagyásos eljárást követően perré alakult eljárásban, a közigazgatási eljárás során hozott határozat bírósági felülvizsgálata iránti perekben, a jegyző előtti birtokvédelmi eljárásban, és a 2016. július 1. napján és az azt követően indult perekben teszi kötelezővé az elektronikus kapcsolattartást a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezetek, a jogi képviselővel eljáró személyek és az elektronikus kapcsolattartást választó jogosult számára.

 
2016.06.14 | Menüpont: Bíróság

Annak a szülőnek ítélik a gyermeket, aki fájdalmat okoz neki ...

Ugye előtted van az a jelenet, amikor két anya küzd egy gyermekért? A bíró egy kört rajzol és beleállítja a fiúcskát. Majd a két anyajelöltet felszólítja, hogy fogják meg a fiúcska karját és húzzák. Aki erősebben húzza a gyereket, s ezzel ki tudja húzni a krétakörből, az a gyermek anyja.

Kétszer ismétlik meg a próbát és az egyik anya minden alkalommal elengedi a gyermeke karját. Amikor a bíró kérdőre vonja, azt válaszolja, nem akart fájdalmat okozni. A bíró neki ítéli.... 

 
2016.06.01 | Menüpont: Bíróság

Bevezetik a tanúgondozás rendszerét a bíróságokon

A tanúgondozás érdekében több bíróságon kialakítottak a tanúk (és kísérőik, a bíróságon megjelenő kiskorúak) számára a várakozásra alkalmas folyosórészt, esetenként külön helyiséget, illetőleg a peres felet (terheltek) távollétében történő meghallgatásra alkalmas helyiséget.

 
2016.05.28 | Menüpont: Bíróság

A szándékosság enyhébb foka, hogy halálra éheztették gyermeküket

A természetgyógyászat és a bioétkezés megszállottjaiként az emberölés tényállása azért áll meg, mert nem kívánták ugyan a gyerek halálát, de magatartásukkal hozzájárultak. A gyerek várható halála ellenére is megszegték minden kötelességüket, ez a szándékosság enyhébb foka, mondta a bíró.

 
2016.05.12 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0

A bíró a kenyéradó gazdáját nem támadhatja meg ....

Bár a jogszabályok garantálják a bíróknak, hogy mindenfajta befolyástól mentesen hozzanak ítéletet, a mindennapi gyakorlatban kiszolgáltatottak: egyrészt egzisztenciálisan, hiszen ugyan a mostani hierarchiában a bírók minősítése, előmenetele és ezekhez kötődő javadalmazása részben automatikus, de előrejutásukban szerintük egyértelműen függnek a felettesüktől, akik az ügyek elosztásába, az úgynevezett szignálási rendbe is belenyúlhatnak, így már azon sok minden eldől, hogy ki milyen ügyet kap.

 
2016.05.12 | Menüpont: Bíróság | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 12
Összes: 1807445
30 nap: 20745
24 óra: 716