Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem diagnosztizálják, és nem kezelik a betegeket a magyar kórházakban

pillangok.jpgEszméletlen állapotok uralkodnak a magyarországi kórházakban, és az egészségügyi ellátórendszerben egyaránt. Nem, nem az épületek állapotáról, vagy a betegek élelmezésének minőségéről ejtenék pár szót, hanem az orvosok diagnosztizálási hajlandóságáról, és a hatékony, gyors, célzott terápia megkezdéséről.

Ami, ugye, mivel nem létezik kis hazánkban, magában foglalja az orvosok tájékoztatási kötelezettségét is az elvégzett vizsgálatok, és azok eredményeinek vonatkozásában. Ami, szintén eltűnt a magyar egészségügyből.

Napjainkban ugyanis nem diagnosztizálnak, és nem folytatnak azonnali, célzott terápiát sem az orvosok. És erre semmiféle törvény nem is kényszeríti őket, tekintettel arra, hogy nincs annyi pénz a kórházak gazdálkodásában, amennyiből egy-egy hatékony diagnosztikai labor fenntartható és működtethető.

Naivan, komolyan azt hittem, ez „csak” a beteg gyermekek esetében van így, hiszen a gyermekekkel ebben az országban csak nagyon kevesen foglalkoznak, általában átnéznek rajtuk, az egészségügyi szolgáltatókon kívül még a hatóságok is. Megtörtént esetek garmadáról van tudomásunk, amelyek arról szólnak, hogy a gyermeket éveken keresztül sem tudnak pontosan diagnosztizálni, de arról is, hogy hatékony kezelést már szinte csak külföldön kaphatnak, itthon esélyük sincs a gyógyulásra.

S hogy ez a nagyfokú, orvosi érdektelenségnek titulált, ámde finanszírozási nehézségek folytán kialakult élethelyzet mennyire gyakori, felnőttek esetében is a magyar kórházakban, egy mélyen megdöbbentő eset példázza a legjobban.

Egy többszörösen elismert, roma származású, magyar rákkutató, aki hihetetlen szakmai eredményeket tud felmutatni, fiatal kora ellenére máris, akit világszerte elismernek szakmai körökben, hogy mindez vele is megtörténhet, nagyon nehéz felfogni.

Horváth József rákkutató a Facebook oldalán közölte az alábbi hírt:

„Sajnos édesanyám állapotáról nem tudtam információt kapni. A kezelőorvos nem volt bent, de az ügyeletes doktor nem tudom milyen információk alapján, de azt mondta nővéremnek, hogy kóros veseelégtelenség és bélfertőzés...

Akkor kezdem az elején:

Megérkezem Karcagra, kocsiba be, egyből be a karcagi kórházba a belgyógyászatra. Keresem az ügyeletes orvost, hogy adjon tájékoztatást az elvégzett CT és endoszkópiás vizsgálatokkal kapcsolatban, mivel tumor-gyanúja miatt utalták be. 

Rákkutatóként rögtön egy világ omlott bennem össze. Végre eljutottam oda, hogy személyesen is bemenjek. 

Az ügyeletes orvos kapásból lekezelően kezdett el velem beszélni, azt se tudta konkrétan ki édesanyám, tőlem kérdezi a szobaszámot. Folytatja tovább, hogy ő már adott felvilágosítást korábban, érjük be azzal. Mondom neki, hogy most jöttem Debrecenből, s én még semmit sem tudok, legyen szíves felvilágosítani. Azt mondta hát Debrecen nem a világ vége, bármikor be tud jönni, meg amúgy is had végezze el a dolgát, és beb@szta rám az ajtót. 

Kicsit később kijön, leülünk az asztalhoz és odahozza a kórlapot, amin a test-hőmérsékletet és a tápanyag-ellátottságot jegyzik, illetve a vizitek idejét. Mondom neki, hogy szeretném látni az elvégzett vizsgálatok eredményeit, erre a kórlapot nyomja az orrom alá, és ezt mondja: 
- olvassa el, ha érti! Meg amúgy is ki maga és miért kér ilyet?

A pumpa már az egekbe, de próbáltam visszafogni magam: elmondtam neki, hogy ki vagyok és mivel foglalkozom, és higgye el, hogy értem, de ezekből nem derül ki a vizsgálatok eredménye. Tovább nyomta a lekezelő dumáját, én felálltam és megmondtam, hogy hova tegye a kezelőlapot! A folyosón tovább folytatódott a dolog, olyan szintig, hogy az orvos PÁROS KÉZZEL MELLBE LÖKÖTT!!!

Felháborító, hogy ez megtörténhet!!! Emberek életének megmentésére felesküdött ember!!!

Magyar egészségügy, napjainkban.

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1805294
30 nap: 21222
24 óra: 806