Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milliók maradhatnak háziorvos nélkül

A Magyar Orvosok Szövetségének elnöke szerint a magyar háziorvosok harmada már most is nyugdíjkorhatár feletti, másik harmada pedig 5 éven belül lép nyugdíjas életkorba. Ha minden így folytatódik, akkor 3,5 millió ember maradhat háziorvos nélkül.

A kórházi ellátás mellett a háziorvosi rendszer is az összeomlás szélén áll, a kormány mégis évről-évre kevesebb pénzt fordít az egészségügyre. Amikor bármelyik Nyugat-európai országban jobban fizet a mosogatás, mint hazánkban az emberek egészségéért és életéért felelni, és nincs megfelelő utánpótlás, akkor semmit sem ér a kormány üres ígérgetése.

A megállíthatatlan orvos-elvándorlás miatt nem csak a kórházakban maradhatnak el fontos műtétek, hanem milliók maradhatnak orvosi ügyelet és alapvető vizsgálatok nélkül.

A Demokratikus Koalíció szerint egy működő egészségügynek a megfelelően kiterjedt alapellátás és a működő háziorvosi rendszer lenne az alapja. A DK szerint az emberek egészségén spóroló felelőtlen kormányzati politika miatt sokan a kórházakig sem juthatnak majd el, hiszen nem lesz háziorvos, aki a szükséges vizsgálatokra irányítaná a betegeket.

László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője - OS

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1805294
30 nap: 21223
24 óra: 806