Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kórház suli - Játék a fénnyel

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány örömmel üdvözli a "Kórházsuli – Játék a fénnyel" című, a budapesti Eötvös József és Madách Imre Gimnázium tanulói által életre hívott projektet.

A két budapesti gimnáziumban az idei tanévben kezdték el a Kórházsuli nevű programot, amelynek keretén belül a tanulók (a kötelező 50 óra iskolai közösségi szolgálat részeként) tananyagot dolgoztak ki különböző témakörökben a Heim Pál Gyermekkórházban fekvő krónikus beteg gyerekek részére, aminek újdonsága, hogy ők egy telefonos applikáción keresztül érhetik el azt.

Prievara Tibor, a Madách Imre Gimnázium történelem-angol szakos tanára a Kórházsuli projekt megálmodója, aminek fő célkitűzése az, hogy a kórházban fekvő gyerekek szívesebben tanuljanak, érezzék, hogy foglalkoznak az igényeikkel, és figyelembe veszi az érdeklődési körüket. Ezekből a munkákból született meg az a kiállítás (abból pedig katalógus és videófilm), amely a FÉNY témakörét dolgozta fel.

Mind az iskolák tanulói, mind a fekvőbeteg gyerekek készítettek fotókat, rajzokat, térplasztikákat a témában. A gyerekek skype-on, illetve személyesen csatlakoztak a megnyitóhoz, így megtapasztalhatták, hogy a kórház falain belül végzett munkájuk nem vész el, az emberek kíváncsiak rájuk, és az ott töltött, haszontalannak tűnő idő ellenére ők is hasznos tagjai a társadalmunknak. Ezzel motiválni lehet őket, hogy egy súlyosabb betegség esetén se adják fel a reményt, mert mindig van miért dolgozni.

OS

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807441
30 nap: 20745
24 óra: 720