Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki lesz az, akiért nem megy majd ki a mentő?

laszlo_imre_dr---dk.jpgA mentősök figyelmeztető sztrájkra készülnek május 31-én, mert a kormány átverte őket, a beígért 60%-os béremelésből csak 10% valósul meg, az is csak jövőre. A mentősök jelenleg 90 és 110 ezer forint között keresnek, naponta pedig akár 3 műszakot, tehát 24 óra munkát is vállalhatnak, hogy valahogy meg tudjanak élni.

A mentősöknek egyszerre kell megbirkózniuk a folyamatos munkaerőhiánnyal, az elöregedett és évek óta csak tákolgatott autóparkkal, a gyakori igazgatóváltásokkal és a több, egymással szemben álló érdekképviselettel, miközben még a munkaruhájukat is a saját pénzükből kell megvenniük. Velük szemben érezte úgy Balog Zoltán miniszter, hogy van helye a viccelődésnek.

A Demokratikus Koalíció szerint teljeskörű jármű- és eszközkorszerűsítésre, valamint azonnali béremelésre van szükség a mentősöknél! A DK szerint a magyarok egészsége szempontjából két kiemelt területet, a háziorvosi ellátást és a mentést is magára hagyta a kormány.

Ha a kormány nem rendezi a mentősök helyzetét, mindegy, hogy milyen szavazó lesz az első, akiért nem megy majd a mentő: Orbán Viktor lesz érte a felelős.

László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője - OS

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 13
Összes: 1804502
30 nap: 21391
24 óra: 606