Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki a felelős a kisfiú lábának amputálásáért?

angyal.jpgÚjabb megdöbbentő eset történt a magyar egészségügyben: agyhártyagyulladás miatt amputálni kellett egy három éves kisfiú lábát.

Amikor a szülők azzal hívták fel az ügyeletet, hogy a gyermeknek nagyon magas a láza, ahelyett, hogy orvost küldtek volna, az ügyeletes telefonon azt mondta, hogy adjanak a kisfiúnak lázcsillapítót. Mire a gyermek másnap kórházba került, már késő volt, ezért a kisfiúnak ujjak és lábak nélkül kell leélnie az életét.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól! Ki a felelős azért, hogy az agyhártyagyulladásos kisfiúnak amputálni kellett a lábait, miért nem küldött orvost az ügyelet? Az EMMI indított-e már vizsgálatot, tett-e feljelentést, elvittek-e már valakit a rendőrök, vagy a Fidesz Magyarországán ennek sem lesz következménye? A DK elvárja, hogy Balog Zoltán egészségügyért is felelős miniszter személyesen tájékoztassa a sajtót a kormány várható lépéseiről.

A DK továbbá követeli, hogy a kormány tegye ingyenessé az összes agyhártyagyulladás elleni védőoltást! Ma hiába ingyenes a betegség C típusú törzse elleni védőoltás, ha a több megbetegedést és halálesetet a B típusú törzs okozza. Az utóbbi elleni védőoltás több, mint százezer forinba kerül gyermekenként, ez a magyar családok döntő többségének megfizethetetlen.

László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője - OS

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1804503
30 nap: 21390
24 óra: 607