Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy életre tiltsák el azt az orvos, aki megtagadta egy csecsemő beoltását!

orvos.jpgA Magyar Helsinki Bizottság számolt be arról, hogy egy kiskunhalasi háziorvos megtagadta a kötelező védőoltást egy féléves csecsemőtől, mert a szülei menekültek voltak. Az életkorhoz kötött védőoltás beadására az orvost – az esküjén és a minimálisan elvárható morálon túl – törvény kötelezte volna. 

A fideszes gyűlöletkampány egyik mellékterméke, hogy már ártatlan, Magyarországon született csecsemők beoltását is meg lehet tagadni különösebb következmények nélkül. Mivel nem az orvoson múlt, hogy ez a kisgyermek nem halt meg mondjuk szamárköhögésben vagy torokgyíkban, a "nemzeti-keresztény" kormány plakátja akár úgy is szólhatott volna, hogy "Ha Magyarországra jössz, meg is dögölhetsz!".

A Demokratikus Koalíció szerint egy életre el kell tiltani és be kell vonni minden engedélyét annak az orvosnak, aki esküjét és a törvényt is megszegve megtagadta egy csecsemő beoltását! A DK levélben fordul az egészségügyi államtitkárhoz, hogy megtudja: jelenleg praktizál-e még az "orvos", indult-e vizsgálat az "orvos" ellen, illetve, hogy milyen szankciókkal kellett szembenéznie egy féléves kisgyermek életének veszélyeztetése után.

Gréczy Zsolt, szóvivő - OS

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807441
30 nap: 20745
24 óra: 720