Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés a korhatár alatti rokkantak helyzetéről - videókkal

ellenorzes--felulvizsgalat.jpgA Korhatár Alatti Rokkantak Országos Szervezete (KAROSZ) előadást tartott Szegeden, a megváltozott munkaképességű személyek helyzetéről. A rokkantak ügyében a társadalmi közöny mértéke megdöbbentő, a kérdéssel az érintetteken túl csak nagyon kevesek foglalkoznak. A rokkantak élethelyzete válságos.

Az előadáson Demeter Éva, a KAROSZ szóvivője elemezte az új rokkant törvényt, és a hozzá kapcsolt új, komplex minősítési rendszer betegekre vetített, negatív hatásait. Részletesen beszélt ezen új rendszer anomáliáiról, különös tekintettel az orvos-szakmai szempontrendszer buktatóira. 

Csupor Anikó, a megrokkant ápolók képviseletében részletesen beszélt arról, hogy mi lesz a sorsa annak a munkavállalónak, aki üzemi balesetet szenved el, és ily módon lesz "haszontalan tagja" a társadalomnak. ...

Biharváry Gyuláné, a KAROSZ szegedi képviselője, személyes tapasztalatait osztotta meg arról, hogyan is látja kerekesszékből a világot. A felülvizsgálatáról készült I. fokú orvosi szakvéleményét a közönség rendelkezésére bocsájtotta, így a közönség is meggyőződhetett arról, milyen mértékben semmitmondó papírdarabot tartanak a kezükben. ....

A közönség soraiban helyet foglalt Dr. Komáromi Zoltán is beszélgetett az előadókkal, elmondva, hogy mit tapasztal az orvos-beteg kapcsolatokban. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1804500
30 nap: 21391
24 óra: 604